Ενισχύονται από εδάφους και αέρος οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε στις 12:15 το μεσημέρι στον δήμο Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά. Η φωτιά ξεκίνησε μετά από πρόσκρουση ΙΧ αυτοκινήτου σε δέντρο και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr αρχικά απειλήθηκε ο Αγριλές, αλλά οι εστίες φωτιάς “περικύκλωσαν” τα σπίτια στη Λιβάδα και στο Ροδοβάνι. Αυτή την ώρα, φλόγες απειλούν τη Μάζα, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή για εκκένωση των χωριών Λιβάδα και Αγριλές. Επίσης, εκκενώθηκαν η Μάζα και τα Παπαδιανά και ήχησε εκ νέου το 112.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2xti7qij69l)
«Πρόκειται για μία δύσβατη περιοχή στην οποία πνέουν άνεμοι που δημιουργούν στροβιλίσματα της φωτιάς και νέες εστίες", ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ο δήμαρχος Καντάνου - Σελίνου , Αντώνης Περρακάκης.

Ο κύριος Περρακάκης τόνισε έχουν προκληθεί ήδη κάποιες ζημιές σε αυλές σπιτιών. Πρόσθεσε ότι αυτήν την στιγμή, υπάρχουν 3 μέτωπα σε μία χιλιομετρική γραμμή 10 χλμ. Το πρόβλημα ωστόσο, όπως ανέφερε, είναι ότι τα βουνά είναι δύσβατα και δυσπρόσιτα και τη μόνη ουσιαστική βοήθεια μπορούν να προσφέρουν τα 4 ελικόπτερα που επιχειρούν στην περιοχή, παρότι ισχυρές επίγειες δυνάμεις είναι παρατεταγμένες στα μέτωπα της φωτιάς.

Ο κύριος Περρακάκης επεσήμανε ότι η εικόνα της φωτιάς αυτήν την ώρα είναι ανησυχητική.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχαιρένουν το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν 4 αεροσκάφη που ρίχνουν επιβραδυντικό υλικό, 4 ελικόπτερα, 130 πυροσβέστες και εθελοντές από τον δήμο Καντάνου – Σελίνου και όλους τους δήμους της Περιφερειακής ενότητας Χανίων. Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται αδιάκοπα.






Σημειώνεται ότι οι ισχυροί άνεμοι έστειλαν,τις φλόγες και στο Ροδοβάνι, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν τώρα να τις καρατήσουν μακριά από τα σπίτια στη Μάζα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν περίπου επτά μέτωπα σε περιοχή με ελαιώνες και δάση, ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς. Στην προσπάθεια εντοπισμού ακόμα και μικρότερων εστιών η Πυροσβεστική υπηρεσία χρησιμοποιεί και drones.