Δεν έχει σβήσει εντελώς η φωτιά που ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 12 τα μεσάνυχτα στη στοά του Θεάτρου «Broadway» (Μπρόντγουεη).

Η φωτιά ξέσπασε σε καφετέρια που βρίσκεται σε υπόγειο κτιρίου στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη που από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα ή κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 11 άτομα από τα διαμερίσματα, καθώς υπήρχε περίπτωση να κινδυνεύσουν, αν έμεναν στα σπίτια τους.


Θα χρειαστεί ώρες για να σβήσει εντελώς η φωτιά

Οι πυροσβέστες που επιχειρούν στο σημείο αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες, παρά το γεγονός ότι η φωτιά έχε τεθεί υπό έλεγχο, καθώς στα υπόγεια υπάρχει μεγάλο θερμικό φορτίο με τις συνθήκες να είναι επικίνδυνες.

Οι ίδιοι επιχειρούν στο σημείο φορώντας ειδικές ασφυξιογόνες μάσκες και στολές πυροπροστασίας, ενώ έχουν εφαρμόσει έναν ειδικό σωλήνα, ώστε να φεύγουν οι καπνοί. Οι πυροσβέστες κατεβαίνουν στο υπόγειο για μερικά λεπτά, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν παραπάνω. Για την κατάσβεση της φωτιάς ρίχνουν νερό, ενώ έχουν και μπιτόνια με επιβραδυντικό αφρό.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ εκτιμούν ότι η φωτιά θα χρειαστεί κάποιες ακόμη ώρες, προκειμένου να σβήσει εντελώς. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ έχουν υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο σημείο.


«Θα πέθαινα, θα πάθαινα ασφυξία»

Τις δραματικές στιγμές που έζησε, καθώς οι καπνοί είχαν μπει μέσα στο διαμέρισμά της, περιέγραψε μια γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο Action24.

Η ίδια προσπαθούσε με τον ανεμιστήρα να βγάλει τους καπνούς, ωστόσο στη συνέχεια κόπηκε το ρεύμα. Ως εκ τούτου, βγήκε στο μπαλκόνι με βρεγμένες πετσέτες στο πρόσωπο προκειμένου να μην κινδυνεύσει. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σοκαρίστηκα γιατί ήμουν μόνη μου. Θα πέθαινα, θα πάθαινα ασφυξία».

Τελικά, η Πυροσβεστική την απεγκλώβισε με γερανοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο με κορεσμό, καθώς της είχε πέσει το οξυγόνο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2yee901rxzt)