Αποφασίζει σήμερα, Πέμπτη 26/07, το δικαστήριο για το αν θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο οι 15 από τους 21 συνολικά κατηγορούμενους που είχαν απαλλαγεί από το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων για την τραγωδία στο Μάτι.

*Διαβάστε εδώ: Δίκη για το Μάτι: Συγκλονιστικό βίντεο με το ξέσπασμα των συγγενών μετά την απόφαση - Φώναζαν, πέταξαν καρέκλες - ''Σήμερα τους καίτε ξανά, ντροπή σας''

Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι σημειώθηκε στις 23 Ιουλίου του 2018 και στοίχισε τη ζωή σε 104 άτομα.

Σημειώνεται ότι η ετυμηγορία του πρωτόδικου δικαστηρίου για τους 21 κατηγορούμενους είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς είχε κηρύξει τότε αθώους 15 εκ των κατηγορουμένων.

Ο εισαγγελέας της έδρας χθες πρότεινε να απορριφθεί η ένσταση που είχαν καταθέσει οι συνήγοροί τους, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχε ειδικά εμπεριστατωμένη δικαιολογία για την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την πρόταση του εισαγγελέα, τότε στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 20 άτομα με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Σε αυτούς τους 20 περιλαμβάνονται και η τότε περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αλλά και ο τότε δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.