Για την τρέχουσα κατάσταση στην παραλία Θαψά στην Εύβοια μίλησε ο αντιδήμαρχος Κύμης, Αργύρης Πάφρας, σχολιάζοντας τις εικόνες που επικράτησαν κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η παραλία, γνωστή και ως «Γαλάζια Λίμνη», είναι μία από τις ωραιότερες του νησιού και βρίσκεται στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η παραλία Θαψά γέμισε με κατασκηνωτές, δημιουργώντας μια εικόνα που προκάλεσε αρνητική εντύπωση λόγω της «πλημμύρας» από σκηνές και της «άναρχης εισβολής κατασκηνωτών». Ο αντιδήμαρχος Πάφρας εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση, αναφέροντας ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα σε κάποιους από τους κατασκηνωτές.

Παραμένουν οι παραβατικότητες στην παραλία της Εύβοιας

Μιλώντας στο Action24 ο αντιδήμαρχος Κύμης, Αργύρης Πάφρας, δήλωσε ότι σε σχέση με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος «είμαστε σε μια ελεγχόμενη κατάσταση. Υπάρχουν κάποιες μικρές παραβατικότητες, οι οποίες και αυτές ελέγχονται. Η πρόσβαση είναι πολύ καλή για τον οποιονδήποτε. Η πολιτική απόφαση και η βούληση του δημάρχου και η δική μας είναι ότι οι παραλίες πρέπει να είναι για όλους, αλλά να μην υπάρχει παραβατικότητα».

«Απαγορεύονται οι σκηνές στον αιγιαλό. Πρέπει να είναι σε οργανωμένο κάμπινγκ είτε η περιοχή είναι Natura, απάτητη παραλία, είτε είναι μια απλή παραλία. Όμως, το να βάλεις μια ομπρέλα δεν απαγορεύεται. Το να έχει κάποιος μια κατασκήνωση για μέρες απαγορεύεται», τόνισε ο ίδιος. «Το να βάλεις μια ομπρέλα δική σου να είσαι στη σκιά, αυτό επιτρέπεται. Το να έχουν μόνιμες εγκαταστάσεις ομπρελών αυτό απαγορεύεται», εξήγησε σε άλλο σημείο.

Όσον αφορά τις κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται, ο κ. Πάφρας τόνισε πως «η διαδικασία ελέγχου με τον περσινό νόμο είναι ότι τον έλεγχο τον έχει η αστυνομία». «Όταν έχουμε καταγγελίες και η εικόνα στην παραλία δεν είναι καλή, λέμε ότι θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος στον αιγιαλό και να επιβάλλονται πρόστιμα», συνέχισε ο αντιδήμαρχος Κύμης.