Άγιο είχε μια πιστή στη Μύρινα της Λήμνου, αφού έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος και σώθηκε χωρίς σοβαρά τραύματα.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού της Αγίας Παρασκευής το απόγευμα της Πέμπτης (25/07), όταν η ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε στο κενό από αρκετά μεγάλο ύψος, μιας και η εκκλησία είναι χτισμένη πάνω σε βραχώδη λοφίσκο.

limnos_ptosi

Η άμεση αντίδραση των παρόντων απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς δύο γιατροί, μαζί με την Αντιδήμαρχο Ιωάννα Διαμαντάρη βρέθηκαν δίπλα της και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια, εξετάστηκε επιφανειακά για τυχόν τραύματα από την πτώση, ενώ ειδοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε στο σημείο και την παρέλαβε, παρά το γεγονός ότι το σημείο ήταν δύσβατο.

Με τη βοήθεια πιστών, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ κατάφερε να μεταφέρει τη γυναίκα με ειδικό φορείο από το πάνω μέρος του τοίχου στο ασθενοφόρο.

Αγία Παρασκευή στη Λήμνο προστάτεψε πιστή που βρέθηκε στο κενό και σώθηκε



Γιατί βρέθηκε στο κενό


Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι, λόγω τόσο του συνωστισμού όσο και της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε, η γυναίκα ζαλίστηκε και έτσι βρέθηκε στο κενό. 

Παρά τη σοβαρότητα της πτώσης, η άμεση ανταπόκριση των γιατρών, και των υπολοίπων αποδείχθηκε καθοριστική για τη σωτηρία της ηλικιωμένης γυναίκας.

Στο νοσοκομείο η τραυματίας υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της.