Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο παραμένει ο άτυχος Ελληνοκαναδός τουρίστας, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από παρέα Κρητικών σε μπαρ του Ηρακλείου.

*Διαβάστε εδώ: Κρήτη: Αιματοβαμμένη νυχτερινή έξοδος για οικογένεια τουριστών - Καταγγέλλουν ότι τους επιτέθηκε παρέα νεαρών

Παραμένει άγνωστο μέχρι πότε θα νοσηλεύεται ο 49χρονος Ελληνοκαναδός, αφού δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη οι βλάβες που υπέστη από τη βιαιότητα του ξυλοδαρμού.

Μάλιστα, έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με την περιφερειακή του όραση και δυσκολεύεται να δει καθαρά.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος δυσκολεύεται να δει καθαρά, όταν στρέφει το βλέμμα του ψηλά.

Για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει με την όρασή του, ο 49χρονος ήταν να υποβληθεί σε χειρουργείο, ωστόσο δεν έγινε, καθώς η κατάσταση του ματιού δεν ήταν καλή.

Πρόκειται να του χορηγήσουν φάρμακα και στη συνέχεια να χειρουργηθεί. Παράλληλα, αναμένεται να του κάνουν και μία μαγνητική τομογραφία.


Πώς ξεκίνησε ο ξυλοδαρμός

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την έξοδο του τουρίστα από το μπαρ με την οικογένειά του, θαμώνας (ένας εκ των δραστών) ακούμπησε κατά λάθος το τσιγάρο του στο χέρι του Ελληνοκαναδού.

Ο νεαρός κρατούσε το τσιγάρο πίσω από την πλάτη του όσο ήταν στραμμένος στην παρέα του και κουβέντιαζαν αμέριμνοι.

Έπειτα από κάποια δευτερόλεπτα φαίνεται πως αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί και είπε στον 49χρονο πως δεν τον κατάλαβε.

Οι δύο άντρες άρχισαν να λογομαχούν, έως ότου μπήκε στο πλάνο ένας τρίτος, εκτός της παρέας των Κρητικών και από ‘κει και έπειτα η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει.

Τότε, ξεκίνησαν οι χειρονομίες και τα σπρωξίματα εκατέρωθεν (η 41χρονη Ισλανδή μπαίνει επίσης στη μέση) και η όλη φασαρία μετατοπίζεται πλέον εκτός μπαρ, όπου η παρέα των νεαρών ξυλοκόπησε άγρια τον 49χρονο.


Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στους δράστες της επίθεσης

Εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκδόθηκαν σε βάρος των Κρητικών που έχουν ταυτοποιηθεί ως δύο εκ των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Ελληνοκαναδού (ο οποίος σημειωτέον κατάγεται από την Κρήτη), που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Από την παρέα που επιτέθηκε στην οικογένεια των τουριστών, έχουν ταυτοποιηθεί ένας 31χρονος από τα Ζωνιανά και ένας 32χρονος από το Γάζι της Κρήτης.

Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη δικαιοσύνη ήταν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ωστόσο η αρμόδια Εισαγγελική λειτουργός, αφού αξιολόγησε το υλικό άσκησε σε βάρος των εμπλεκόμενων, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, οι διώξεις που έχουν ασκηθεί είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και αναμένονται εξελίξεις.

Ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Είναι σοκαριστικό να βλέπουμε ότι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί δεν προσπαθούν να εκτονώσουν μία κατάσταση. Αυτό είναι καθαρό σημείο των καιρών. Κάποιοι δεν θέλουν να εμπλακούν, κάποιοι φοβούνται. Οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί, θα γίνουν συλλήψεις και αυτό είναι θέμα χρόνου», είπε χαρακτηριστικά.