Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε χθες (25/7) η Αστυνομία στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Μπότεφ, που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Europa League.

Οι συλληφθέντες είναι άτομα ηλικίας 26, 23, 22 και 21 ετών, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με τα ναρκωτικά, τη βία που σχετίζεται με αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και για φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια ελέγχων εξωτερικά του γηπέδου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 26χρονος και ο 23χρονος. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, δύο αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν ανακατεμένα με καπνό φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 2 γραμμαρίων, καθώς και παρασκεύασμα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) συνολικού μεικτού βάρους 1,4 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του αγώνα, άλλοι αστυνομικοί εντόπισαν τον 22χρονο, και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, τον 21χρονο. Από την παρακολούθηση του συστήματος διαχείρισης καμερών, διαπιστώθηκε ότι οι δύο αυτοί συλληφθέντες κατείχαν και χρησιμοποίησαν από κοινού βεγγαλικό χειρός ναυτικής χρήσης. Στη συνέχεια, ο 21χρονος χρησιμοποίησε και δεύτερο όμοιο βεγγαλικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, «θα συνεχιστούν εντατικά οι έλεγχοι για την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους, τόσο με προληπτική όσο και με κατασταλτική δράση».