Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου ο άγριος ξυλοδαρμός που δέχθηκε ο 49χρονος Ελληνοκαναδός από παρέα Κρητικών, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του, καθώς επίσης και την επίθεση που δέχθηκαν μέλη της οικογένειάς του.

Διαβάστε ακόμα: Ξυλοδαρμός ομογενούς στο Ηράκλειο: Προβλήματα και στην όρασή του - Έχει σπάσει το κρανίο του σε τρία σημεία

Με αφορμή, λοιπόν, τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην καρδιά του Ηρακλείου, ο κλάδος της εστίασης υπογραμμίζει την ανάγκη να ενταθεί η αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης, με στόχο να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης.

«Η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών είναι πρωταρχικής σημασίας και δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι σε φαινόμενα που αμαυρώνουν την εικόνα του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα», δηλώνουν, μιλώντας το τοπικό μέσο neakriti.gr, επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης, στη σκιά του άγριου ξυλοδαρμού του Ελληνοκαναδού.

Ζητούν καλύτερη αστυνόμευση στο κέντρο του Ηρακλείου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα θα απασχολήσει σύντομα και το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δημοτική σύμβουλος θα καταθέσει σχετική εισήγηση, ζητώντας τη λήψη μέτρων κατά της παραβατικότητας.

Παράλληλα, συγκλονιστική είναι η περιγραφή από τη σύζυγο του Ελληνοκαναδού, με τις εφιαλτικές αυτές εικόνες να την έχουν στοιχειώσει, καθώς όπως είπε ένιωθε ότι βρισκόταν στην κόλαση.

Σύζυγος Ελληνοκαναδού: ''Ο πόνος και ο φόβος από εκείνη τη νύχτα έχουν αφήσει ένα μόνιμο αποτύπωμα''

«Άκουγα την κόρη μου να ουρλιάζει. Σαν να βρίσκεσαι στην κόλαση», δήλωσε συγκλονισμένη η σύζυγος του Ελληνοκαναδού που ξυλοκοπήθηκε άγρια πριν λίγες ημέρες. Αισθάνθηκε σαν να βρέθηκε παγιδευμένη σε ταινία θρίλερ, κάνοντας λόγο για ένα τραυματικό γεγονός που άφησε ανεξίτηλα σημάδια για μια ζωή.

«Ήταν τρομακτικό να βλέπω τον σύζυγό μου και τους γιους μου να δέχονται επίθεση. Το χειρότερο ήταν όταν είδα τον Εμμανουήλ να πέφτει στο έδαφος αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο με μια καρέκλα. Ήταν αναίσθητος, και παρ’ όλα αυτά συνέχισαν να τον κλοτσούν. Ήμουν τρομοκρατημένη. Υπάρχει ένα βάρος στο στήθος μου, σαν να μην παίρνω αρκετό αέρα. Ο πόνος και ο φόβος από εκείνη τη νύχτα έχουν αφήσει ένα μόνιμο αποτύπωμα» κατέληξε.

Πηγή: neakriti.gr