Νέα επίθεση από θαλάσσια χελώνα σε λουόμενη σημειώθηκε την Κυριακή στα Χανιά και συγκεκριμένα στις Σωσωρίδες, στο Μαράθι Ακρωτηρίου και μάλιστα αυτή τη φορά παραλίγο να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για το θύμα της επίθεσης, από τύχη όμως στο σημείο βρίκονταν δύο άλλες γυναίκες, που προσέφεραν βοήθεια.

Οι φωνές για... "βοήθεια"

Όπως αναφέρει στο zarpanews.gr, μια γυναίκα περίπου 70 ετών κολυμπούσε στη θάλασσα και κάποια στιγμή άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Είχε δεχθεί δάγκωμα από χελώνα, η οποία μάλιστα δεν απομακρύνθηκε αλλά συνέχισε να κυνηγάει την ηλικιωμένη, η οποία προσπάθησε να κολυμπήσει προς την ξηρά.

Καποια στιγμή ωστόσο πανικοβλήθηκε και άρχισε να βυθίζεται και τότε η κόρη της Χανιώτισσας που διηγείται το περιστατικό, όρμησε στη θάλασσα και βοήθησε την ηλικιωμένη να βγει έξω. Η χελώνα ωστόσο τις ακολούθησε μέχρι τα αβαθή.

Το "βαθύ" δάγκωμα και οι πρώτες βοήθειες

Η 70χρονη είχε δεχθεί ένα αρκετά βαθύ δάγκωμα στον γοφό και αργότερα παρελήφθη από τον σύζυγό της με την πρόθεση να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η Χανιώτισσα επισημαίνει ότι είναι απόλυτη ανάγκη να τοποθετηθεί διακριτή σήμανση σε όλη την παραλία που να ενημερώνει άπαντες για τις χελώνες, ότι δεν πρέπει να τις πλησιάζουν, δεν πρέπει να τις ταΐζουν και πως οι συγκεκριμένες χελώνες στο Μαράθι είναι πιθανό να επιτεθούν σε ανθρώπους.

Ενδεχομένως αυτό να συμβάλει στη μείωση τέτοιων περιστατικών.