Τις ανησυχίες του για το σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει το νησί της Σερίφου εξέφρασε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό.

Ο κ. Ρεβίνθης τόνισε ότι το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι έντονο και εκτίμησε πως τα αποθέματα νερού επαρκούν μόνο για τις επόμενες δύο εβδομάδες. «Διάγουμε την πέμπτη χρονιά που δεν έβρεξε επαρκώς, απλά φέτος ήταν μια πάρα πολύ κακή χρονιά από άποψη βροχοπτώσεων για τις Κυκλάδες γενικότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πριν από τρία χρόνια είχε προτείνει τη διεξαγωγή μελέτης για την κατασκευή μόνιμης μονάδας αφαλάτωσης, η οποία θα μπορούσε να παρέχει 2.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, επιλύοντας το πρόβλημα της λειψυδρίας μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, η πρότασή του δεν είχε εισακουστεί τότε, λόγω των αντιδράσεων ορισμένων κατοίκων και των ανησυχιών της οικονομικής επιτροπής.

Η υφιστάμενη μονάδα αφαλάτωσης, με δυναμικότητα 600 κυβικών μέτρων ημερησίως, θεωρείται προσωρινή λύση. Ο κ. Ρεβίνθης υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση προώθηση της κατασκευής μιας νέας, μεγαλύτερης μονάδας αφαλάτωσης, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια νερού για το νησί στο μέλλον.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε:

Με αφορμή το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Σέριφος

Κ. ΡΕΒΙΝΘΗΣ: Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Θεωρώ ότι θα έχουμε νερό για ένα δεκαπενθήμερο ακόμα.

Κ. ΡΕΒΙΝΘΗΣ: Διάγουμε την πέμπτη χρονιά που δεν έβρεξε επαρκώς, απλά φέτος ήταν μια πάρα πολύ κακή χρονιά από άποψη βροχοπτώσεων για τις Κυκλάδες γενικότερα. Είχα ζητήσει να γίνει μια μελέτη εδώ και μια τριετία για να μπορέσουμε να κάνουμε μια μονάδα αφαλάτωσης μόνιμη. Να έχουμε δηλαδή μια εγκατάσταση η οποία θα μας δίνει 2.000 κυβικά ημερησίως και άρα θα λύσουμε το πρόβλημά μας άπαξ και διαπαντός. Τότε δεν εισακούστηκε η εισήγησή μου, η οικονομική επιτροπή φοβήθηκε τις αντιδράσεις κάποιων κατοίκων και δεν προχώρησε το συγκεκριμένο έργο και σήμερα πάλι αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα της λειψυδρίας. Η σημερινή μονάδα των 600 κυβικών είναι μια προσωρινή λύση, θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία και άλλης μονάδας αφαλάτωσης για να είμαστε σίγουροι.