Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραιβάζ.

Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2), μειοψηφούντων του προέδρου και της εξ αριστερών συνέδρου, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία.

Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος κατηγορούμενος, μειοψηφούσης της εξ αριστερών συνέδρου. Αντίθετα, την ενοχή των δύο κατηγορουμένων είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας του ΜΟΔ, η οποία εμφανίστηκε πεπεισμένη για πως αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο ήταν ο 41χρονος κατηγορούμενος ενώ στον 49χρονο απέδωσε ρόλο άμεσου συνεργού στην ανθρωποκτονία.

Η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε μάλιστα πως η δολοφονία του δημοσιογράφου «δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία αλλά μια ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος».

Ο αστυνομικός συντάκτης δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου 2021. Ο δημοσιογράφος επέστρεφε αμέριμνος στο σπίτι του στον Άλιμο όπου βρίσκεται η γυναίκα του, Στάθα και ο γιος του, Δημήτρης.

Μόλις ο δημοσιογράφος πάρκαρε το αυτοκίνητο του στη συμβολή των οδών Αντισμηνάρχου Μουλόπουλου και Θέμη Αννίνου και κατευθύνθηκε προς την είσοδο της πολυκατοικίας. Τότε, ο εκτελεστής με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, τον προσέγγισε και πυροβόλησε επανειλημμένα εναντίον του. Από τον τόπο, οι αστυνομικές αρχές συνέλεξαν 13 κάλυκες πυροβόλου όπλου. Ο εκτελεστής επιβιβάστηκε σε ένα σκούτερ το οποίο οδηγούσε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν.