Μεγάλο είναι το μέτωπο της Φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 31/07, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πισσώνας του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια.

*Διαβάστε εδώ: Έσβησε η φωτιά σε αποθήκη στο Αιγάλεω - Έκανε ρίψη και ελικόπτερο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει νέο πύρινο μέτωπο εξαιτίας των ανέμων και κινείται προς το χωριό Καμάρι, τη στιγμή που οι πυροσβέστες δημιουργούσαν ζώνες για να αντιμετωπίσουν τις πυρήνες φλόγες που κινούταν απειλητικά προς το χωριό Αφράτι.

Η φωτιά ξεκίνησε από τον Πισσώνα και κινήθηκε πολύ γρήγορα προς το Αφράτι καίγοντας στην πορεία της πευκοδάσος και αγρολιβαδικές εκτάσεις.

Το τελευταίο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 17:22 και καλούσε τους κατοίκους των περιοχών Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμά να απομακρυνθούν προς Χαλκίδα.

Λίγο πριν τις 16.30 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Αφράτι: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αφράτι Ευβοίας απομακρυνθείτε προς Βασιλικό» ανέφερε το μήνυμα.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή του Πισσώνα να είναι σε ετοιμότητα: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πισσώνας Εύβοιας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά.






fwtia_eyvoia
fotia_eyvoia
fotia_euvoia
euvoia_fotia

Δήμαρχος Χαλκιδέων: Μεγάλο το μέτωπο, πιθανόν να κατευνθεί στο δήμο Ερέτριας

Ο δήμος Χαλκιδέων σε ανάρτησή του κάνει λόγο για προληπτική εκκένωση της Δημοτικής Κοινότητας Αφρατίου, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Πισσώνα.

«Εντολή προληπτικής εκκένωσης της Δημοτικής Κοινότητας Αφρατίου έδωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Πισσώνα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, εντέλονται όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στη Δημοτική Κοινότητα Αφρατίου να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να μετακινηθούν σε ασφαλή σημεία προς Βασιλικό, σύμφωνα και με την επείγουσα ειδοποίηση που στάλθηκε νωρίτερα από το 112.

Η Δήμαρχος ζήτησε την ενίσχυση της προσπάθειας κατάσβεσης με περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και είναι πιθανό να κατευθυνθεί και προς τον Δήμο Ερέτριας».