Αποφυλακίσθηκε με όρους ο μοιραίος σταθμάρχης της Λάρισας, Βασίλης Σαμαράς, αφού έγινε δεκτό από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές το αίτημα αποφυλάκισής του.

Ο ίδιος είχε προφυλακισθεί ως ο βασικός υπαίτιος της τραγωδίας των Τεμπών, με το δεκαοκτάμηνο της προφυλάκισης να λήγει την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο αποφυλακίσθηκε υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και του κατ' οίκον περιορισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εντός φυλακής δεν είναι κανείς από τους κατηγορούμενους για τα Τέμπη που είχαν προφυλακιστεί.

Όταν γίνει η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που «βύθισε» την Ελλάδα στο πένθος, αφήνοντας πίσω του 57 νεκρούς, στο εδώλιο θα καθίσουν -με τα σημερινά δεδομένα- 41 άτομα.

Η δικογραφία αναμένεται να παραδοθεί από τον εφέτη ανακριτή ίσως μέχρι το φθινόπωρο, εφόσον δεν προκύψει κάτι καινούργιο που θα πρέπει να ερευνηθεί. Η δίκη, η οποία θα γίνει σε διαμορφωμένη αίθουσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λάρισα, δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τα Χριστούγεννα.

Επιπλέον, προθεσμία για να απολογηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο έλαβαν οι τρεις υπάλληλοι και το υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής που πέρασαν χθες την πόρτα του εφέτη ανακριτή. Οι προαναφερθέντες διώκονται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Τέλος, εκκρεμεί η απολογία της προέδρου της ΡΑΣ (Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων), η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.