Τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, στην Αρκαδία, μετά από γλέντι βάφτισης.

Η κόρη του θύματος κατέθεσε χθες αίτημα στην ανακρίτρια Τρίπολης που χειρίζεται την υπόθεση για να καταθέσουν και νέοι μάρτυρες αλλά και να αλλάξει η κατηγορία για την 34χρονη που έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Επιπλέον ξεσπά με αφορμή τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων. Όπως ανέφερε στο Star, πως οι ισχυρισμοί του ζευγαριού που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό του 64χρονου Νίκου πριν από δέκα ημέρες, ότι το θύμα παρενόχλησε λεκτικά την 34χρονη και ήταν μεθυσμένος προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κόρης του.

Στο αίτημά της προς την ανακρίτρια είναι σαφής: «Δε θα επιτρέψω ούτε να παραπλανηθεί η Δικαιοσύνη από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, ούτε και να σπιλωθεί η μνήμη του πατέρα μου».

«Καμιά πρόθεση δεν έχουν οι εντολείς μου να σπιλώσουν τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχει φύγει από τη ζωή, θεωρήστε το αυτό δεδομένο» διαμηνύει από την πλευρά του κατηγορούμενου ζευγαριού» ο δικηγόρος Βαγγέλης Λαμπρόπουλος.

Αρκαδία: Να αλλάξει η κατηγορία για την 34χρονη σύζυγο, αιτείται η κόρη του θύματος

Η κόρη του άτυχου Νίκου, ζητά από την ανακρίτρια να αλλάξει η κατηγορία για την 34χρονη. Από απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του πατέρα της να κατηγορηθεί ως φυσική αυτουργός. Στηρίζεται στις καταθέσεις μαρτύρων που ανέφεραν ότι και η γυναίκα κλωτσούσε το θύμα στην πλατεία του χωριού. Επιπλέον ζητά να καταθέσουν και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες

Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, δικηγόρος οικογένειας του 64χρονου, δήλωσε: «Μπορούν να ισχυρίζονται ό,τι θέλουν για την υπεράσπισή τους όμως οι αυτόπτες μάρτυρες στην πλατεία του χωριού είναι πολλοί. Ερευνήσαμε και βρήκαμε και άλλους πέρα από αυτούς που βρήκε η αστυνομία». «Η εικόνα είναι ξεκάθαρη και οι δυο κατηγορούμενοι κλωτσούσαν τον Νίκο Μαστραντώνη» υποστήριξε.

Αρκαδία: Η απολογία του κατηγορούμενου συζύγου

Ο σύζυγος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος.Το Star αποκαλύπτει απόψε την απολογία του. Σε αντίθεση με την κατάθεση του στους αστυνομικούς στην ανακρίτρια ήταν πια αναλυτικός στην περιγραφή του για το μοιραίο βράδυ:

«Δε μας είχε αφήσει χώρο να απελευθερωθούμε. Το ένα του χέρι προς τη σύζυγό μου και το άλλο χέρι προς εμένα. Έριξα δύο κλωτσιές στο χέρι του από τον αγκώνα του και κάτω. Ήταν μικρή απόσταση δεν είχα φόρα και δύναμη. Του έριξα μία κλωτσιά στον ώμο και τον πήρε ξυστά στο κεφάλι με το δεξί μου πόδι, με το εξωτερικό μέρος της σόλας,φαλτσαριστά».

Η σύζυγος επιμένει στην απολογία της ότι δεν τον χτύπησε: «Όταν τον αφήσαμε νομίζαμε ότι ήταν εντάξει. Δε θέλαμε να του κάνουμε κακό. Εμείς θέλαμε να τον αποφύγουμε και να φύγουμε».

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία θανάτου του άτυχου Νίκου καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργαστηριακές εξετάσεις.