Την απαρχή μιας νέας εποχής για την δικαιοσύνη στην Μεσσηνία σήμανε η σημερινή ημέρα με την τελετή θεμελίωσης του ειρηνοδικείου της Πύλου. Ένα έργο που αποτελεί σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των δικαστικών δομών και υπηρεσιών και βεβαίως την διατήρηση του δικαστικού χάρτη της περιοχής που φέρει την σφραγίδα του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την υπογραφή των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.

Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στην Πύλο το απόγευμα της Πέμπτης καθώς η τελετή έγινε παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρα, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, του πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Π. Αλεξανδρή, του Προέδρου των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Τίμου Κατσίπου και του Διευθύνοντα Συμβούλου Αθανάσιου Γιάνναρη, των Βουλευτών Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και Μίλτου Χρυσομάλλη, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, του Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου Θανάση Βασιλόπουλου, του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, και φυσικά του οικοδεσπότη δημάρχου Πύλου Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και πλήθους αυτοδιοικητικών και φορέων της Μεσσηνίας ανάμεσά τους πρόεδρος των εφετών Χαράλαμπος Μαυρίδης, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Δ. Καούνης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Θ. Πετρόπουλος.

Σαμαράς: Δικαιοσύνη και ανάπτυξη θεμελιώνουμε σήμερα στην Πύλο

«Δικαιοσύνη και ανάπτυξη θεμελιώνουμε σήμερα στην Πύλο» είπε με συγκίνηση ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός, χάρη στη συμβολή του οποίου κατέστη δυνατή η έναρξη των εργασιών του εμβληματικού αυτού έργου για την περιοχή και την δικαιοσύνη, σημείωσε «βάζουμε ένα ακόμη τεράστιο διαμάντι σε αυτό τον θησαυρό που λέγεται Πυλία, Μεσσηνία, Πύλος εγκαθιδρύοντας αυτό το περιφερειακό πρωτοδικείο», λέγοντας πως έκανε το καθήκον του και αναφέροντας πως
“όταν πρόκειται για την Ελλάδα και για την πατρίδα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι για το καλύτερο”. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέλειψε να θέσει προς την πλευρά του κου Σταϊκούρα το αίτημα του περιφερειακού της Πύλου.


Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

Αντώνης Σαμαράς πρώην Πρωθυπουργός, βουλευτής ΝΔ -Τελετή Θεμελίωσης Ειρηνοδικείου Πύλου 01-08-2024

Χαρτοφυλάκιο έργων πάνω από 1 δισ. ευρώ από την ΚΤΥΠ Α.Ε.

Στην Πύλο, το έργο έχει ήδη αρχίσει να παίρνει μορφή και εξελίσσεται σε δυο επίπεδα με αίθουσες ειρηνοδικείου και συνεδριάσεων, γραφείο ειρηνοδίκη, γραμματεία και επιμελητή, αρχείο, αλλά και χώρους υγιεινής και προσωπικού που θα αποτελέσει καίρια περιφερειακή δομή στο δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας.

Ο Θανάσης Γιάνναρης στην παρέμβασή του μίλησε για τον κατασκευαστικό βραχίονα του κράτος του πιο αξιόπιστο φορέα που χτίζει αδιάκοπα το μέλλον της χώρας με έργα άνω του 1 δις ευρώ. “Η κινητήρια δύναμη είναι το χρέος μας πορος την πατρίδα και οι Κτιριακές Υποδομές παραμένουν δίπλα σε αυτό τον τόπο και την κοινωνία.” Ειδική μνεία έκανε στο πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού αναφέροντας “Κύριε πρόεδρε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχετε κάνει και κάνετε για τη Μεσσηνία μας, και για τα όσα έχετε κάνει, θα συνεχίσετε να κάνετε για την πατρίδα μας”.

Η ομιλία του Αθανάσιου Γιάνναρη, Διευθύνοντα Συμβούλου της “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”

Αθανάσιος Γιάνναρης Διευθύνων Σύμβουλος Κτιριακών Υποδομών ΑΕ- Τελετή Θεμελίωσης Ειρηνοδικείου Πύλου


Παρά τη δυσκολία των όλων διαδικασιών, ο Χρήστος Σταϊκούρας στάθηκε στην «έμπνευση, στην επιμονή, την υπομονή και την αποφασιστικότητα του πρώην πρωθυπουργού κου Αντώνη Σαμαρά το έργο αυτό σήμερα εγκαινιάζεται».

«Θα καλύψει τις ανάγκες απονομής της δικαιοσύνης της περιφερειακής έδρας του πρωτοδικείου Μεσσηνίας» σημείωσε ο υφυπουργός δικαιοσύνης κ. Μπούγας και συνέχισε «Μιλάμε για ένα δικαστήριο το οποίο θα έχει με βάσει τα στοιχεία που έχουμε στο υπουργείο, 12 με 16 φορές περισσότερες υποθέσεις από αυτές που θα έχει σήμερα»

Χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρθηκαν από τους υπόλοιπους ομιλητές όπως και από τον δήμαρχο Πύλου Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα.

Τελετή θεμελίωσης Ειρηνοδικείου Πύλου παρουσία Αντώνη Σαμαρά και Χρήστου Σταϊκούρα 01-08-2024

eirinodikeio-pylos__1_
eirinodikeio-pylos__2_
eirinodikeio-pylos__3_
eirinodikeio-pylos__4_
eirinodikeio-pylos__5_
eirinodikeio-pylos__6_
eirinodikeio-pylos__7_
eirinodikeio-pylos__8_