Πανσέληνος Αυγούστου. Στις 19 του μηνός όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν από το Μουσείο της Ακρόπολης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Για να δούμε ταινίες, φίλους, εκδηλώσεις, να φωτογραφηθούμε με φόντο το ωραιότερο full moon της χρονιάς στην πόλη. Με σινεμά, μουσική για το φεγγάρι και σκηνοθεσία, τραγούδια που έχουμε αγαπήσει κι έχουμε συνδέσει με το πιο ονειρικό σκηνικό.

Ξεκινάμε από το Μουσείο Ακρόπολης για μία διαφορετική συναυλία -με δωρεάν είσοδο- από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας. Θα ακούσουμε και θα τραγουδήσουμε ελληνικά και ξένα τραγούδια για το φεγγάρι, όπως και σάουντρακ, στον προαύλιο χώρο του μουσείου. Παρέα με την μπάντα που συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού και ηγείται της παρέλασης των αποδήμων Ελλήνων που πραγματοποιείται στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Εκείνο το 24ωρο, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από 09.00-17.00 - όπως κάθε Δευτέρα. Όμως, λόγω Πανσελήνου, το μουσείο και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα ανοίξουν για τους επισκέπτες από τις 20.00-00.00.

Όσο για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα υποδεχτεί την πανσέληνο του Αυγούστου, με έναν σινε-μαραθώνιο που θα μας κρατήσει σε εγρήγορση, από τις 21.00 έως το ξημέρωμα. Ραντεβού στο Ξέφωτο λοιπόν, εν προκειμένω για full moon Film Marathon με νοσταλγία από τη δεκαετία του ’80. Για να συναντήσουμε στη μεγάλη οθόνη από τέρατα της μυθολογίας μέχρι ιπτάμενους εξωγήινους και αυτοκίνητα χωρίς φρένα! Τι θα χρειαστούμε; Υπνόσακους και αντικουνουπικά. Μαξιλάρια, φακούς, κομψές καλοκαιρινές πασμίνες. Κιάλια ή/και φωτογραφικές μηχανές, οι πιο οργανωμένοι. Και ποιες ταινίες θα παρακολουθήσουμε; Tον Χάρι Χάμλιν και τον Λόρενς Ολίβιε με την Ούρσουλα Άντρες στο φιλμ «Η σύγκρουση των τιτάνων». Τον Μπαρτ Ρέινολντς στην ταινία καταδίωξης του 1977 με τίτλο «Ο ατσίδας και το λαγωνικό». Και την ξεκαρδιστική classic «Μία τρελή, απίθανη πτήση» στις 4 το πρωί. «Moonstruck» κανείς;