Τη δράση τριών νεαρών κατέγραψε drone στο Θριάσιο, οι οποίοι βρισκόντουσαν σε γραμμές τρένου προκειμένου να κόψουν με ειδικά εργαλεία τα καλώδια και να αρπάξουν τον χαλκό. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι βιντεοσκοπούνται έτρεξαν και χάθηκαν μέσα στους θάμνους.

«Τους αντελήφθη το drone, ειδοποίησε την αστυνομία κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος και έκανε ενέργεια αποτρεπτική με φωνητική κλήση και τα άτομα αυτά μόλις αντιλήφθηκαν ότι παρακολουθούνται σηκώθηκαν και έφυγαν», είπε στο Mega ο Παναγιώτης Τερεζάκης, διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Και αυτό, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό δολιοφθοράς στις ράγες. Πριν από λίγο καιρό ένας άνδρας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου κόβει καλώδια της τηλεδιοίκησης στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών. Την ώρα μάλιστα που ένα τρένο της γραμμής, περνάει από σημείο.

Οι δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών είχαν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, με τους επιτήδειους να προκαλούν μεγάλες ζημιές στα καλώδια της τηλεδιοίκησης για να κλέψουν τον χαλκό.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d36g4hje5ind)

Κάθε φορά που συνέβαινε αυτό οι πίνακες στο κέντρο ελέγχου της τηλεδιοίκησης νέκρωναν και τα τρένα κινούνταν στα τυφλά. Το μεγάλο πρόβλημα για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο έκανε τους αρμόδιους να πάρουν τα μέτρα τους.

«Τα drone πετάνε σε ένα αρκετά μεγάλο ύψος ώστε να μην γίνονται αντιληπτά είναι διασυνδεδεμένα με κέντρο παρακολούθησης όπου οι διαχειριστές παρακολουθούν επί 24ώρου βάσεως και σε περίπτωση που αντιληφθούν οτιδήποτε ειδοποιείται αμέσως η αστυνομία. Ήταν μια περίοδος τον Ιούνιο όπου υπήρχε μια μεγάλη αύξηση της παραβατικότητας στην περιοχή του ΣΚΑ είχαμε πολλά προβλήματα», συμπλήρωσε ο κος Τερεζάκης.

Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω δύο άτομα

Στο βίντεο ντοκουμέντο από drone που εξασφάλισε το MEGA καταγράφεται η επ’ αυτοφώρω  σύλληψη δύο νεαρών ατόμων στο ΣΚΑ, οι οποίοι νωρίτερα είχαν προκαλέσει ζημιές στα καλώδια της τηλεδιοίκησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d36g7gio1ejt)

Τα δύο άτομα φαίνονται αρχικά ξαπλωμένα στο έδαφος, προσπαθώντας να μην γίνουν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν ότι καταγράφονται από το drone, το οποίο στέλνει εικόνα στις Αρχές προκειμένου να εντοπιστούν.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, λίγο αργότερα οι αστυνομικοί τους καλούν να παραδοθούν και στη συνέχεια συλλαμβάνονται.