Μπορεί το ξεκίνημα της ημέρας και της εβδομάδας να ήταν με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες, οπότε και θα αναπτυχθούν συννεφιές στον ηπειρωτικό κορμό και προς το βορειοδυτικό Αιγαίο.

Στις περιοχές αυτές θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους κεραυνούς, όχι μόνο όσον αφορά στις πυρκαγιές, αλλά και για τους λουόμενους στη θάλασσα.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε πως οι βροχές αυτές οφείλονται στην έντονη θερμοκρασιακή διαφορά καθ’ ύψος αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτά τα φαινόμενα ξεκινούν κοντά στο μεσημέρι, εκεί που έχουμε και τις πιο υψηλές θερμοκρασιακές τιμές».

Ειδικά για την Αττική τόνισε ότι προς το απόγευμα θα αναπτυχούν συννεφιές αστάθειας, σημειώνοντας ότι: «Δεν αποκλείεται σήμερα, ιδιαίτερα στα πιο βόρεια τμήματα του νομού Αττικής να συναντήσουμε κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ανάλογο το σκηνικό του καιρού, αφού η αστάθεια θα παρεμείνει μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται να ενισχυθούν οι βοριάδες με αποτέλεσμα να αυξηθεί και πάλι ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d37ofsrr3v21)