Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις γύρω από τη δράση των μελών της λεγόμενης «μαφίας των ακινήτων του Δημοσίου», καθώς όσα έχουν γίνει γνωστά φαίνεται πως αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί η πρώην τομεάρχης του τμήματος Βραχυχρόνιων Μισθώσεων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου κι ένας συνομήλικός της υπάλληλος στο ίδιο τμήμα, με τη ζημία για το Δημόσιο να ξεπερνά μέχρι στιγμής τα 400.000 ευρώ, χρήματα που η 49χρονη φαίνεται πως λάμβανε ακόμη και μέσω ταχυδρομείου.

Η κομπίνα φαίνεται πως δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη σε όλες τις διαστάσεις της, ενώ ένα μικρό μέρος της έγινε γνωστό μέσα από δεκατέσσερις καταθέσεις στελεχών της ΕΤΑΔ και ιδιωτών στα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας αναμένεται να διατάξει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί αν μετείχαν και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι στο κύκλωμα ή αν έπεσαν θύματα απειλών περισσότερα στελέχη της ΕΤΑΔ. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο κατηγορούμενων υπαλλήλων και των συζύγων τους έχουν ήδη «παγώσει».

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», διοργανωτής εκδηλώσεων που είχε μισθώσει ακίνητο στην Κέρκυρα ανέφερε στο διευθυντή Ωρίμανσης και Αξιοποίησης Ακινήτων της ΕΤΑΔ ότι οι κατηγορούμενοι του έστελναν παραποιημένα έγγραφα, που προσομοίαζαν με αποφάσεις της ΕΤΑΔ, προκειμένου να του αποσπούν χρηματικά ποσά.

Σε συνάντηση που είχε με άλλο διοργανωτή εκδήλωσης στο Κλειστό του Τάε Κβον Ντο, εκείνος του ανέφερε ότι από το 2018 έως και το 2023, με εξαίρεση τα χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού, πραγματοποιούσε εκδήλωση στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου πληρώνοντας κάθε χρόνο 10.000 ευρώ στη 49χρονη και στο συνάδελφό της, χωρίς αυτά να φτάνουν ποτέ στην ΕΤΑΔ, ενώ 30.000 ευρώ σε μαύρη τσάντα είχε πληρώσει άλλος επιχειρηματίας για ακίνητο στη Ζάκυνθο.


* Δημοσιεύθηκε στην Ontime