Επεισοδιακή καταδίωξη ενός ταχύπλοου που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε την Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή Μαραθούντα της Σύμης. Το περιστατικό ξεκίνησε όταν σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το ταχύπλοο να αποβιβάζει μετανάστες και του έκανε σήμα να σταματήσει, το οποίο αγνόησε.

Ακολούθησε καταδίωξη, με το ταχύπλοο να εκτελεί επικίνδυνους ελιγμούς και να επιχειρεί συνεχώς να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το ταχύπλοο ανέκοψε ταχύτητα και πραγματοποίησε αναστροφή, χτυπώντας τη δεξιά πλευρά του περιπολικού, προκαλώντας θραύση του αεροθαλάμου του.

Ο διακινητής τραυματίστηκε κατά τη σύγκρουση και μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Σύμης, από όπου διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Στη ξηρά, οι αρχές εντόπισαν 21 αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από το Μποζμπουρούν της Τουρκίας, καταβάλλοντας το ποσό των 4.500 ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά τους στη Σύμη. Το ταχύπλοο σκάφος βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.