Αν και ο σάλος του συνωστισμού, από ομπρέλες και σκηνές που τοποθετήθηκαν παρανόμως στην παραλία Θαψά, δεν έχει καταλαγιάσει στην Εύβοια, δεκάδες κατασκηνωτές κατέκλυσαν ακόμη ένα παραθαλάσσιο σημείο του νησιού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του evima.gr, ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο και σκηνές ήταν η παραλία Πετάλη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με τουλάχιστον 80 κατασκηνωτές να έχουν στήσει τις σκηνές τους, αντίθετα με τον περιορισμό, στην ακτή.

Η αιγιοπελαγίτικη παραλία Πετάλη «στην καρδιά της Εύβοιας» είναι μια άγριας ομορφιάς παραλία με άμμο και μικρό βοτσαλάκι στην ανατολική μεριά αυτή του Αιγαίου ενώ βρίσκεται πίσω από το βουνό Δίρφυς. Η παραλία είναι αρκετά πλατιά αλλά μικρή σε μήκος.

Οι αντικειμενικές δυσκολίες προσέγγισης αλλά και μακρόχρονης παραμονής σε αυτήν εντούτοις δεν φαίνεται πως αποτέλεσαν εμπόδιο για την «κοσμοπλημμύρα» που σημειώθηκε στο σημείο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η παραλία απέχει από την Χαλκίδα μόλις 53 χιλιόμετρα αλλά επειδή ο δρόμος είναι μεν καλός αλλά σε πολλά σημεία στενός με στροφές, για την προσέγγισή της χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, χρόνο που ως φαίνεται οι επίδοξες κατασκηνωτές στη φύση δεν έκριναν ως εμπόδιο για την μετάβαση και εγκατάστασή τους.