Στη σύλληψη ενός 66χρονου καθηγητή για τις φωτιές που ξέσπασαν στις 8 και 9 Ιουνίου στη Βάρη, στην περιοχή Χέρωμα, προχώρησαν οι Αρχές, αφού εξέτασαν βίντεο από κάμερες ασφαλείας και τις μαρτυρίες κατοίκων.

Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ο 66χρονος έχει καταγραφεί να βρίσκεται τέσσερις φορές κοντά στο σημείο όπου ξέσπασαν οι πυρκαγιές ενώ - από τα μέχρι τώρα στοιχεία - προκύπτει ότι φαίνεται να βάζει δύο φωτιές.

Βάρη: Νέο φωτογραφικό ντοκουμέντο με την δράση του 66χρονου

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται φωτογραφικό ντοκουμέντο του ΣΚΑΪ, όπου ο 66χρονος συλληφθείς εμφανίζεται να απομακρύνεται από το σημείο, αφού έχει βάλει μια ακόμα φωτιά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39n5d754ltt)

Ο συλληφθείς διαμαρτυρόταν για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν καταθέσεις κατοίκων, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο 66χρονος, βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων.

Σημειώνεται ότι ο 66χρονος είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, κάτι που εξετάζεται ως ενδεχόμενο κίνητρο.

Το σύνολο των στοιχείων έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, προκειμένου να του αποδώσουν τις προσήκουσες κατηγορίες για καθεμία από τις παραπάνω πράξεις και να συνεχίσουν την ερευνητική και ανακριτική διαδικασία.


Ποιος είναι ο 66χρονος που συνελήφθη για τις φωτιές

Πρόκειται για έναν άνδρα που αντιμετωπίζει εμφανή προβλήματα ψυχικής υγείας. Κατά το παρελθόν, ο καθηγητής, που σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και πτυχιούχος μελετητής οικονομικών μελετών και μελετών επιχειρησιακής έρευνας, έχει συγγράψει 24 βιβλία ιστορικού κυρίως περιεχομένου, ενώ έχει διατελέσει και καθηγητής στις σχολές Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας και σε κρατικό πανεπιστήμιο.

Από το 2008 έως το 2013 είχε διοριστεί και σαν τακτικός καθηγητής.

Ο κοινωνιολόγος τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του, είχε εμφανίσει μια περίεργη συμπεριφορά και ενδεχομένως αυτά τα θέματα ψυχικής υγείας να τον οδήγησαν να ομολογήσει τους εμπρησμούς.