Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα για τους στο Ρέθυμνο, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στον δήμο Αμαρίου, στο σημείο Χορδάκι και ακόμα καίει ανεξέλεγκτη.

Ο δυνατός αέρας έκανε τη φωτιά στο Ρέθυμνο να επεκταθεί πολύ γρήγορα, χωρίζοντάς την σε τρεις εστίες. Από την πρώτη στιγμή έσπευσε στο σημείο μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής ενώ μέχρι να πέσει το σκοτάδι, επιχειρούσαν από αέρος 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Δυστυχώς όμως, η νύχτα έπεσε χωρίς οι πυροσβέστες να έχουν καταφέρει να «πιάσουν» τις φλόγες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη σε Αμάρι και Αγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, με τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές να δίνουν μάχη με το χρόνο, τη νύχτα και τις φλόγες.

rethymno_fotia_1
rethymno_fotia_3
rethymno_fotia_6
rethymno_fotia2
rethymno_fotia4
rethymno_fotia5

35 δασοκομάντος έφτασαν αεροπορικώς

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν από 35 δασοκομάντος οι οποίοι έφτασαν αεροπορικώς από Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης (7/8) και ενώθηκαν με τις δυνάμεις πυρόσβεσης στο Ρέθυμνο. Στα μέτωπα επιχειρούσαν 190 πυροσβέστες με 43 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Αυξημένες είναι οι δυνάμεις στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, δήμου Αγίου Βασιλείου, ενώ πυροσβέστες βρίσκονται και σε φωτιές τα οποία όμως βρίσκονται μακριά από κατοικημένες περιοχές.



«Ενώ φαινόταν πως είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, οι άνεμοι δημιούργησαν νέα μέτωπα προς Άγιο Ιωάννη, Άνω Μέρος καθώς και ένα τρίτο προς Κρύα Βρύση στο δήμο Αγίου Βασιλείου», είπε ο αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Σαρρής. Η περιοχή της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ίδιος «...απειλείται ο οικισμός, επίγειες δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών και εναέρια μέσα, προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια. Οι φλόγες έχουν ζώσει τις αυλές των πρώτων σπιτιών προ τα μέτωπα, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες. Το μέτωπο είναι μεγάλο, με πολλές εστίες, καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις και ελαιώνες».

rethymno-fotia__1_
rethymno-fotia__2_
rethymno-fotia__3_
rethymno-fotia__4_