Σήµερα θα κληθεί να εξηγήσει ενώπιον του ανακριτή Αθηνών ο 66χρονος καθηγητής Λ.Μ. τους λόγους που τον οδήγησαν σε τέσσερις εµπρηστικές επιθέσεις στα Μεσόγεια προ µηνός. Ο κοινωνιολόγος και συγγραφέας 24 βιβλίων, τα περισσότερα από τα οποία είναι ιστορικού και θρησκευτικού περιεχοµένου, εµφανίζεται να έχει διαταραγµένη προσωπικότητα και η υπεράσπισή του αναµένεται να σταθεί στο κοµµάτι της παροχής ψυχιατρικής βοήθειας.

Τα στελέχη της ∆ιεύθυνσης Αντιµετώπισης Εγκληµάτων Εµπρησµού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προχώρησαν στη σύλληψη του κοινωνιολόγου προ τριηµέρου, έπειτα από την πολυήµερη ανάλυση οπτικών υλικών, στα οποία διαπιστώθηκε πως ο 66χρονος ήταν ο άνθρωπος που προκάλεσε τέσσερις συνολικά πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική κατά τη διάρκεια του Ιουνίου. Συγκεκριµένα, όλες τους προκλήθηκαν στις 8 και στις 9 Ιουνίου στην ευρύτερη περιοχή Χέρωµα της Βάρης Αττικής.

*Διαβάστε ακόμα: Φωτιές στη Βάρη: Καθηγητής πανεπιστημίου ο 66χρονος που συνελήφθη - Έκανε διαλέξεις στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3a9b8q24pcx)

Είχε διατελέσει καθηγητής και στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ίδιος ο 66χρονος οµολόγησε εντέλει τους εµπρησµούς, χωρίς όµως να δώσει συγκεκριµένους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του. «Ήταν εµφανές πως ο άνθρωπος δεν είχε συνοχή στη σκέψη του», ανέφερε αξιωµατικός της Πυροσβεστικής µε γνώση της υπόθεσης. Ο κατηγορούµενος πάντως, πέρα από την έντονη συγγραφική δράση του, είχε επιτελέσει και καθηγητής στις σχολές µετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνοµίας -προ 13 ετών- καθώς και σε κρατικό πανεπιστήµιο. Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε, ο 66χρονος διατηρεί µέχρι και σήµερα αρκετούς τίτλους σε συµβούλια ιδιωτικών και δηµόσιων φορέων.

Σύµφωνα µε συγγενικά του πρόσωπα, ο 66χρονος τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως αντιµετώπιζε προβλήµατα ψυχικής υγείας, καθώς οι σκέψεις και οι ενέργειές του πολλές φορές στερούνταν λογικής. Ωστόσο κανείς δεν είχε καταλάβει ότι θα µπορούσε να είχε µετατραπεί σε έναν κατά συρροήν εµπρηστή. Όλοι µίλησαν για έναν άνθρωπο µε ιδιαίτερες γνώσεις, που όµως είχε αποξενωθεί από τους δικούς του ανθρώπους εξαιτίας των προβληµάτων που αντιµετώπιζε. Σήµερα ο κατηγορούµενος διαµέσου του συνηγόρου του θα προσπαθήσει να αποδώσει τις εµπρηστικές επιθέσεις στα ψυχιατρικά προβλήµατά του, ενώ αναµένεται να αιτηθεί να εξεταστεί και από ειδικό πραγµατογνώµονα/ψυχίατρο προκειµένου να επιβεβαιωθεί ότι είναι ψυχικά άρρωστος.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d39upftqjxu9)
Με τον νόµο που ισχύει πλέον, ο 66χρονος κοινωνιολόγος είναι αντιµέτωπος µε ποινή φυλάκισης, αν τελικά καταδικαστεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο ίδιος ενώπιον των στελεχών της ειδικής υπηρεσίας της Πυροσβεστικής, που χειρίστηκε την υπόθεσή του, οµολόγησε πως αυτός προκάλεσε τις τέσσερις πυρκαγιές, από τις οποίες ναι µεν δεν υπήρξαν τραυµατισµοί ή θύµατα, ωστόσο κάηκαν µεγάλες εκτάσεις, κυρίως χαµηλή βλάστηση και δάσος καθώς και ελαιόδεντρα.