Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 66χρονος που συνελήφθη για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στις 8 και 9 Ιουνίου στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του, ο κατηγορούμενος για εμπρησμό δάσους από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος τις επίμαχες ώρες των πυρκαγιών βρισκόταν στο σπίτι του, καθώς είναι κάτοικος της περιοχής.

Η ΕΛ.ΑΣ. αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό από τα σημεία έναρξης των πυρκαγιών, έφτασε στα ίχνη του 66χρονου, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Σχετικά με το βιντεοληπτικό υλικό, είπε πως δεν είναι ο ίδιος.  


*Διαβάστε ακόμα: Μελετούσε τον... Νέρωνα και θέλησε να τον µιµηθεί: Σήµερα ενώπιον του ανακριτή ο 66χρονος που οµολόγησε 4 εµπρησµούς τον Ιούνιο - Είχε διατελέσει καθηγητής και στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ.


bari-kathigitis-anakritis-b_jpg
bari-kathigitis-anakritis-a_jpg
vari_anakritis_fotia
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ach61xmzk9)


Ποιος είναι ο 66χρονος - Καθηγητής, έκανε διαλέξεις στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ

Πρόκειται για 66χρονο άνδρα, διδάκτορα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επιπλέον σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει διατελέσει επί δώδεκα συναπτά έτη καθηγητής στις Σχολές μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ ήταν πράγματι στη Λίστα των Τακτικών καθηγητών της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και έδινε διαλέξεις στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσης των αστυνομικών.


Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές

Βιντεοληπτικό υλικό που έφτασε στα χέρια της ΕΛΑΣ δείχνει τον 66χρονο να κινείται και να βάζει φωτιά. Κατά πληροφορίες, από το υλικό της πρώτης ημέρας φαίνεται ότι διέρχεται από σημείο που σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία κι από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα, χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί φωτιά. Στη συνέχεια ο άνδρας κινείται λίγα μέτρα παραπάνω όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται, αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι η φωτιά έχει εδραιωθεί. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, καταθέσεις κατοίκων επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων που φορά.

Σημειώνεται ότι κατά τις ίδιες πηγές, ο 66χρονος είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, κάτι που εξετάζεται ως ενδεχόμενο κίνητρο.