Νέα στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια αναφορικά με την υπόθεση της πυρκαγιάς στο πευκοδάσος στην Ύδρα τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, οι επιβάτες της θαλαμηγού έκαναν μπάρμπεκιου στην παραλία, λίγη ώρα πριν ξεσπάσει η φωτιά.

Όπως αναφέρει ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, που επικαλείται τη δεύτερη απολογία του καπετάνιου, στην οποία φέρεται να ομολόγησε ότι αυτός έριξε τα πυροτεχνήματα από τα οποία ξεκίνησε η φωτιά, είχε οργανωθεί ένα μπάρμπεκιου στην παραλία για τους επιβάτες της θαλαμηγού, που ήταν ολιγάρχες από το Καζακστάν.

Μάλιστα, κάτι τέτοιο φαίνεται να προκύπτει και από την κατάθεση του υποπλοίαρχου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3aotj09ni21)

Ύδρα:Η ρίψη βεγγαλικών και η προσπάθεια του καπετάνιου να σβήσει τη φωτιά

«Εγώ είχα πάει σε ένα διπλανό βράχο της παραλίας και για να τους διασκεδάσω άρχισα να εκτοξεύω βεγγαλικά, έφυγε όμως ένα από τα πυροτεχνήματα προς τα πίσω κι έκαψε το δάσος, ενώ τα άλλα πήγαν προς την θάλασσα», φαίνεται να είπε ο καπετάνιος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη.

Όπως είπε ο πλοίαρχος, έκανε προσπάθεια να σβήσει την αρχική εστία της πυρκαγιάς φέρνοντας έναν πυροσβεστήρα, με τους μάρτυρες να αναφέρουν ότι είχε βρεθεί ένας πυροσβεστήρας στην πλώρη της θαλαμηγού.