Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Σπάρτης με την είδηση πως ένας πατέρας βίαζε επί πολλά χρόνια την ανήλικη κόρη του.


Κατέγραφε τις πράξεις στο κινητό του

Το μικρό κοριτσάκι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του τον εφιάλτη που βίωνε και εκείνη με τη σειρά της προχώρησε σε καταγγελία στην ΑστυνομίαΌπως προέκυψε από την καταγγελία και την έρευνα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης του.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν διακριτικά τον ύποπτο άνδρα και σε αστυνομική επιχείρηση σήμερα τα ξημερώματα σε τοπική κοινότητα, περίπου 10 λεπτά μακριά από τη Σπάρτη, κατάφεραν και συνέλαβαν τον 40χρονο.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος είχε τις αποτρόπαιες πράξεις καταγεγραμμένες στο κινητό του. Από το υλικό φαίνεται να αποδεικνύεται πως η κακοποίηση σε βάρος της κόρης του είχε ξεκινήσει από την ηλικία των 4-5 ετών! Οι αστυνομικοί εντόπισαν πλήθος φωτογραφιών με πορνογραφικό υλικό με το ίδιο του το παιδί. Το κινητό του τηλέφωνο κατασχέθηκε, όπως και 2 παιχνιδομηχανές, και όλα τα κατασχεθέντα θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας για περαιτέρω διερεύνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια ζούσε τα προηγούμενα έτη σε περιοχή της Δυτικής Αττικής και είχε μετακομίσει σε χωριό κοντά στη Σπάρτη τα τελευταία δύο χρόνια. Ο 40χρονος εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρεία τυποποίησης ελαιολάδου στη Λακωνία.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», σε βάρος του 40χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων, γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών και πορνογραφία ανηλίκων. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί αρμοδίως ενώπιον των εισαγγελικών Αχών στα δικαστήρια της Σπάρτης και το πιθανότερο είναι να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, συνέλαβαν σήμερα (9.8.2024) το πρωί στη Σπάρτη ημεδαπό κατηγορούμενο για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης του.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων, γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών και πορνογραφία ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο κατηγορούμενος τουλάχιστον τα τελευταία πέντε έτη ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης του.

Τέλος, κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο με πλήθος φωτογραφιών με πορνογραφικό υλικό, καθώς και 2 ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως».