Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής (9/08) και στα δύο ρεύματα της Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της Κινέτας, μετά τη φωτιά που προκλήθηκε σε βυτιοφόρο 20 τόνων, που ανετράπη στο ύψος της Κινέτας. 

agioi-theodoroi

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης του βυτιοφόρου και σύμφωνα με την Τροχαία αποδόθηκε στην κυκλοφορία των οχημάτων και η δεξιά λωρίδα της N.E.O.A.K. στο ρεύμα προς Αθήνα. Νωρίτερα γύρω στις 11, άνοιξαν οι δύο λωρίδες στο ρεύμα προς Κόρινθο - η δεξιά και η ΛΕΑ - στο 56ο χλμ.

Το τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (8/8), όταν ανετράπη το βυτιοφόρο στη Λεωφόρο Αθηνών-Κορίνθου, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη φωτιά και να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους οδηγούς. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να τη σβήσουν.

fotia_vytioforo01

Από τα πρώτα στοιχεία διαπιστώθηκε ότι το βυτιοφόρο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες «δίπλωσε» και άρπαξε φωτιά στο προστατευτικό διάζωμα της Εθνικής οδού στο 56ο χιλιόμετρο, καταλαμβάνοντας κυρίως χώρο στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση την Αθήνα.

fotia_vytioforo02

fotia_vytioforo03

Ο οδηγός του βυτιοφόρου κατάφερε και βγήκε από την καμπίνα και μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι εκτός κινδύνου.

fotia_vitioforo2

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιάννης Χανδάνος, συγκοινωνιολόγος στην Ολυμπία Οδό, ανέφερε πως έφυγε ο τράκτορας από το φορτηγό και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα.