Για τον θάνατο του 48χρονου από τσίμπημα αράχνης στην Ηλεία μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1, στην εκπομπή «Κάθε μέρα μαζί» με τη δημοσιογράφο Πένυ Αβραμίδη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στο πρόσφατο τραγικό γεγονός που ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τσίμπημα καφέ αράχνης, επισημαίνοντας ότι τέτοια περιστατικά είναι σπάνια, αλλά επικίνδυνα. Εξήγησε ότι το δηλητήριο της καφέ αράχνης προκαλεί σοβαρά προβλήματα, με συμπτώματα που εκδηλώνονται εντός των πρώτων 48 ωρών. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν τοπικό ερεθισμό, δυνατό πόνο, ζάλη, αδυναμία και σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο. Η κ. Παγώνη σημείωσε ότι δεν υπάρχει αντίδοτο για το συγκεκριμένο είδος αράχνης και ανέφερε ότι παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν, με την Αμερική να καταγράφει περίπου 3 με 5 τέτοιες περιπτώσεις τον χρόνο.

Αναφερόμενη στην κριτική που δέχτηκε για την ανάρτηση φωτογραφίας της με μαγιό, η κ. Παγώνη τόνισε ότι δεν ασχολείται με τέτοιου είδους σχόλια.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Είναι τραγικό γεγονός να χάνεται ένας άνθρωπος και μάλιστα από ένα ζωύφιο όπως μια αράχνη, δυστυχώς όμως και το ’14 και το ’20 υπήρχαν τέτοια γεγονότα και μάλιστα στην Αμερική, που είναι πιο συχνό, περίπου 3 με 5 περιστατικά τον χρόνο, που έχουν θανάτους.

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Το τσίμπημα της καφέ αράχνης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και το δηλητήριό της προκαλεί συμπτώματα μέσα στο πρώτο 48ωρο. Τοπικά εκτός από τον απλό ερεθισμό που υπάρχει, δημιουργεί σοβαρό και δυνατό πόνο, ζάλη, αδυναμία, μπορεί να φτάσει μέχρι και τον θάνατο. Είναι πολύ σπάνια τα περιστατικά, ήταν άτυχος ο άνθρωπος αυτός. Για το συγκεκριμένο είδος αράχνης δεν υπάρχει αντίδοτο.

Με αφορμή την κριτική που δέχτηκε για την ανάρτηση φωτογραφίας της

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Ουδέποτε ασχολούμαι με αυτά τα σχόλια και μάλιστα θέλω να πω ότι αυτό το μαγιό που φορούσα το φοράω εδώ και δύο χρόνια. Αν το παρατήρησαν προχθές, τι να κάνω εγώ; Δεν ασχολούμαι, δεν μ’ ενδιαφέρουν τα σχόλια αυτά, ασχολούνται αυτοί που δεν έχουν τι να κάνουν στη ζωή τους.