Στην Αθήνα φέρεται να βρίσκεται ο ακροδεξιός ενορχηστρωτής των αιματηρών επεισοδίων που συγκλόνισαν τη Βρετανία. Ο Τόμι Ρόμπινσον, ο άνθρωπος που προκάλεσε έκρηξη ρατσιστικής βίας στη χώρα του μετά τη δολοφονία των τριών κοριτσιών σε παιδικό εργαστήρι χορού στο Σάουθπορτ, ανέβασε προχθές βίντεο στο οποίο φαίνεται να απολαμβάνει αρνάκι σε εστιατόριο της πρωτεύουσας, με τα βρετανικά social media να αφηνιάζουν, στην προσπάθειά τους να διαπιστώσουν αν βρίσκεται πράγματι στην Ελλάδα και σε ποιο ακριβώς σημείο.

Μάλιστα, χρήστες της πλατφόρμας Χ προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω, εντοπίζοντας όχι μόνο την περιοχή απ’ όπου αναρτήθηκε το βίντεο, αλλά και το πασίγνωστο εστιατόριο στο Παγκράτι, το οποίο και κατονομάζουν.

«Το πιάτο με το αρνί μου ήταν καταπληκτικό. Συνιστώ σε όποιον επισκέπτεται την Αθήνα να δοκιμάσει αυτό το μέρος» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο βίντεό του ο 41χρονος ιδρυτής της εθνικιστικής ισλαμοφοβικής οργάνωσης English Defense League (EDL), η οποία επισήμως έχει πλέον διαλυθεί. Η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ πιστεύει ότι υποστηρικτές της EDL ευθύνονται για τον τραυματισμό περισσοτέρων από πενήντα αστυνομικών και την τρομοκράτηση μουσουλμάνων πιστών στο Σάουθπορτ.

Στις βρετανικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, καθώς εις βάρος του Ρόμπινσον, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Στίβεν Γιάξλεϊ-Λένον, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Όπως έγινε γνωστό, ο «ακροδεξιός ακτιβιστής», όπως τον αποκαλούν τα βρετανικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εγκατέλειψε τη Βρετανία, πηγαίνοντας για... διακοπές με την οικογένειά του στην Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 41χρονος στο Χ έχει πάνω από 875.000 ακολούθους, με τους επικριτές του να τον κατηγορούν ότι υποδαυλίζει το μίσος κατά των μουσουλμάνων και των μεταναστών.

Οι διακοπές

Ο ακροδεξιός, που έκανε άνω κάτω την πατρίδα του, κατέλυσε σε θέρετρο πέντε αστέρων στην Κύπρο, σύμφωνα με τη βρετανική «express». Μάλιστα, εθεάθη να χαλαρώνει δίπλα στην πισίνα ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα, όπως έγραψε ο «Φιλελεύθερος» Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του εκδόθηκε από δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου, αφού ο Ρόμπινσον δεν εμφανίστηκε σε προκαταρκτική ακρόαση τον περασμένο μήνα.

Ο 41χρονος φαίνεται πως τα μάζεψε κι έφυγε άρον άρον από την Κύπρο, όταν πληροφορήθηκε ότι οι κυπριακές αρχές δήλωσαν προθυμία να προχωρήσουν στην έκδοσή του και -άγνωστο πώς- πέρασε στην Ελλάδα.