Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ηλείας από τον ξαφνικό θάνατο ενός 48χρονου άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή για καλοκαιρινές διακοπές. Ο άτυχος άνδρας φέρεται να υπέκυψε σε τσίμπημα καφέ αράχνης, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και φόβο στους κατοίκους του Πύργου και των γύρω περιοχών.

Η είδηση του θανάτου του 48χρονου έχει βυθίσει την τοπική κοινωνία σε πένθος. Οι δικοί του άνθρωποι αδυνατούν να πιστέψουν ότι μια τέτοια τραγική κατάληξη ήταν δυνατή, ενώ οι κάτοικοι εκφράζουν έντονα τον φόβο τους για πιθανές παρόμοιες περιπτώσεις.

Ο 48χρονος δεν ήταν μόνιμος κάτοικος της περιοχής αλλά είχε επιλέξει την Ηλεία για να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3bzi787kdrt)

Το χρονικό της τραγωδίας στον Πύργο

Την Τρίτη 6/8 ο άνδρας έχοντας αφόρητους πόνους στο πόδι επισκέφτηκε ιδιώτη ορθοπεδικό και αυτός τον έστειλε στο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι οι πόνοι του 48χρονου δεν οφείλονταν σε κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα, αλλά στο ότι είχε δεχτεί τσίμπημα καφέ αράχνης.

Η κατάσταση του άνδρα άρχισε να επιδεινώνεται και μετά από λίγες μόνο ώρες βρέθηκε στη ΜΕΘ να δίνει τη δική του μάχη.

Ο 48χρονος ήταν διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ανδρέας Παπανδρέου», όμως την Πέμπτη 8/8 τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

«Δεν υπάρχει αντίδοτο», απαντούν οι γιατροί

Όπως τόνισε η διευθύντρια της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου, οι γιατροί κινητοποιήθηκαν άμεσα, αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν τον 48χρονο, καθώς δεν υπάρχει αντίδοτο στο τσίμπημα της καφέ αράχνης.

Μιλώντας στο Star τόνισε: «Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, ο ασθενής μας κατέληξε. Δεν τα κατάφερε. Ήταν κάτι που από την αρχή ήταν γνωστό. Δυστυχώς, αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ…»

«Από τις περιγραφές καταλάβαμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης, για το οποίο, βεβαίως, δεν υπάρχει αντίδοτο. Γενικά, η εξέλιξη του τσιμπήματος είναι ραγδαία, ενώ στην αρχή δεν φαίνεται ότι είναι κάτι σοβαρό. Δεν το αντιλαμβάνεται ο ασθενής. Ήμασταν πάρα πολύ συγκλονισμένοι», υποστήριξε η διευθύντρια της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου κλείνοντας.