Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (11/8) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και οικισμούς να εκκενώνονται ο ένας μετά τον άλλων.

Τηλεοπτικά συνεργεία και ρεπόρτες των ΜΜΕ βρίσκονταν στο σημείο, προκειμένουν να μεταδώσουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, ανάμεσα σε αυτά και το τηλεοπτικό συνεργείο του ΟΡΕΝ.

Κατά τη διάρκεια του μετάδοσης των πληροφοριών από τον δημοσιογράφο του σταθμού Γιάννη Ζιάκα, ακούστηκε να λέει: «Μπορείτε να δείτε ότι η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή είναι μέσα στις αυλές! Είναι πολύ δυνατοί οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή! Παναγιώτη, Παναγιώτη! Πάμε λίγο πιο πίσω, σε παρακαλώ. Η κατάσταση είναι οριακή όπως μπορείτε να καταλάβετε. Παναγιώτη, Παναγιώτη! Σας ζητώ συγνώμη αλλά η φωτιά έχει φτάσει πια πάρα πολύ κοντά στο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε! Και ναι… μπαίνει, μπαίνει, μπάινει».

Ο δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας: «Μπαίνει αυτή τη στιγμή στο οικόπεδο στο οποίο βρισκόμαστε! Τόσο οι πυροσβέστες όσο και εμείς βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο στο οποίο το μέτωπο φτάνει αυτή τη στιγμή πολύ κοντά. Στα πρώτα σπίτια στον Βαρνάβα. Ακόμα και το πυροσβεστικό όχημα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο οικόπεδο. Σας ζητώ συγνώμη αλλά η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική εδώ».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

OPEN: "Η φωτιά μπαίνει αυτή τη στιγμή στο οικόπεδο που βρισκόμαστε"