Τα κίνητρα της απόπειρας δολοφονίας δύο οπαδών του Παναθηναϊκού από τον 32χρονο πιστολέρο εξακολουθούν να αναζητούν οι αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής. Ο δράστης έπειτα από σχεδόν έναν μήνα ερευνών αποκαλύφθηκε και συνελήφθη το Σάββατο, χάρη στα επτά (!) κομποσκοίνια που φορούσε στο χέρι του, καθώς αυτά συνέβαλαν ώστε να αναγνωριστεί από τους οργανωμένους φιλάθλους του ΠΑΟ.

Το περιστατικό είχε συμβεί έξω από το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας το απόγευμα της 13ης Ιουλίου, όταν ο κατηγορούμενος χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε σε ευθεία βολή κατά δύο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, τραυματίζοντας ελαφρά τον έναν. Στη συνέχεια έσπευσε να εξαφανιστεί με ταξί προς άγνωστη κατεύθυνση. Επί 27 ημέρες οι αστυνομικοί ανέλυαν οπτικό υλικό που είχαν συγκεντρώσει και μόλις κατάλαβαν ότι τα κομποσκοίνια που φορούσε ενδεχομένως να δώσουν λύση στο μυστήριο τα έδειξαν σε φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι αναγνώρισαν αμέσως τη φιγούρα, υποδεικνύοντας τον 32χρονο.

Ο δράστης φαίνεται πως είχε προσωπικές διαφορές με τους παλιούς φίλους του, μιας και όλοι υποστηρίζουν την ίδια ομάδα. Πιθανόν τα κίνητρα να σχετίζονται με την οπαδική βία, αναφέρουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με τις δραστηριότητες που είχε αναπτύξει ο 32χρονος: τη διακίνηση χασίς. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε από έρευνες στα δύο σπίτια του, στο Δασκαλειό της Κερατέας αλλά και στο Μοσχάτο, ο 32χρονος έκανε δικές του καλλιέργειες, αφού οι αστυνομικοί εντόπισαν φυτά ινδικής κάνναβης, τρίφτες και άλλα σύνεργα.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του 32χρονου είναι εξαιρετικά βαρύ: συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων, κατοχή εκρηκτικών βομβών / μηχανισμών, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή, διατάραξη της κοινής ειρήνης από υπαίτιους που τέλεσαν βιαιοπραγίες κατά τη διατάραξη κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, βιαιοπραγία κατά άλλου κατά συναυτουργία, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών κατά συναυτουργία, παράνομη κατοχή φωτοβολίδων κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία κατά συναυτουργία και μόνος και οπλοχρησία.

Μαζί του συνελήφθη και η επίσης 32χρονη σύζυγός του για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων. Όπως προέκυψε, ο 32χρονος είχε προσαχθεί ξανά κατά το παρελθόν από τις λιμενικές Αρχές για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ «ξεσκονίζονται» οι ηλεκτρονικές συσκευές του προκειμένου να εξακριβωθεί η δράση που είχε αναπτύξει τόσο στο κομμάτι της οπαδικής βίας, που πιθανόν να ήταν ιδιαίτερα ενεργός, όσο και στην παραγωγή και ενδεχομένως τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ως προς το κομμάτι της οπαδικής βίας, οι αστυνομικοί έχουν ήδη συγκεντρώσει πληροφορίες ότι ο 32χρονος ήταν από τους σκληροπυρηνικούς, ενώ μαρτυρίες που έχουν στη διάθεσή τους αναφέρουν πως είχε αναπτυχθεί μια κόντρα με μέλη οργανωμένων οπαδών, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί ακριβώς η αιτία. Το γεγονός όμως ότι σήκωσε πιστόλι και πυροβόλησε σχεδόν πισώπλατα δύο οπαδούς, όπως και η ψυχραιμία που επέδειξε, όπως προκύπτει από τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, στρέφει τους αστυνομικούς να ερευνήσουν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες στον χώρο της νύχτας, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει προκύψει κάποιο συγκεκριμένο εύρημα.