Το προφίλ ενός πιστού χριστιανού προωθούσε μέσα από το Facebook ο 40χρονος ιδιωτικός υπάλληλος Αχιλλέας Χ., που συνελήφθη κατηγορούμενος για τον επί χρόνια βιασμό της εννιάχρονης κόρης του. Ο ίδιος φέρεται να παραδέχεται ασελγείς πράξεις στο παιδί, αλλά αρνείται ότι το έχει βιάσει.

Ο 40χρονος που συνελήφθη για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τα τελευταία 5 χρόνια, της 9χρονης σήμερα κόρης του οδηγείται σήμερα ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή. Εις βάρος του 40χρονου έχει σχηματισθεί δικογραφία για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων, γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών και πορνογραφία ανηλίκων.

Ο συλληφθείς έφτασε στα δικαστήρια της Σπάρτης, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, λίγο πριν από τις 10 το πρωί, υπό τις έντονες αποδοκιμασίες πολιτών.


Σπάρτη: Zήτησε την... προστασία των παιδιών του ο 40χρονος παιδοβιαστής 

Εντύπωση προκαλεί πως ο άνθρωπος που έχει προκαλέσει αποτροπιασμό σε ολόκληρη την Ελλάδα φέρεται να ζητεί την... προστασία των παιδιών του, την ώρα που ο ίδιος δεν δίστασε να μολύνει την ψυχή και το σώμα ενός μικρού κοριτσιού ήδη από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Και, μάλιστα, κατέγραφε τις εμετικές πράξεις του, αφού στο κινητό του τηλέφωνο, σε ειδικό φάκελο, είχε αποθηκεύσει 79 καρέ που αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα των όσων βίωνε στα χέρια του το κοριτσάκι.

Ο δικηγόρος του 40χρονου Γιώργος Λυμπέρης, μιλώντας στο Mega για τη δυσώδη αυτή υπόθεση, ανέφερε ότι ο εντολέας του «μου έχει πει ότι κάποια πράγματα που έχει κάνει θα τα ομολογήσει, γι’ αυτό που κατηγορείται δεν το έχει κάνει. Έτσι μου είπε ότι έχει κάνει πράξεις γενετήσιες άλλες. Εκείνο που θέλει είναι να μην πάρει δημοσιότητα για την προστασία της οικογένειας, κυρίως των παιδιών. Είναι δύο ανήλικα παιδιά σε μια μικρή κοινωνία. Μου είπε ότι “εγώ θα τα βγάλω από μέσα μου, θα τα πω όλα στον ανακριτή, ό,τι ξέρω, ό,τι έχει γίνει”».

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση-σοκ η μητέρα του κοριτσιού, ανέφερε ότι το μόνο με το οποίο θέλει να ασχοληθεί αυτή τη στιγμή είναι η ψυχική υγεία των παιδιών της: «Να μπορώ να τα προστατεύσω, να μπει ένας ειδικός παιδοψυχολόγος να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν αυτό που έχει συμβεί με τον πατέρα τους. Είναι το μόνο πράγμα που με ενδιαφέρει».


Ποιος είναι

Σύμφωνα με το lakonikos.gr, οι συνάδελφοι του Αχιλλέα Χ., οι οποίοι εργάζονταν μαζί του σε μονάδα τυποποίησης ελιάς και ελαιολάδου στον Δήμο Σπάρτης, τον περιγράφουν ως έναν «κλειστό» και «παράξενο» άνθρωπο, χωρίς ιδιαίτερες επαφές και συναναστροφές. Ο Αχιλλέας Χ. διέμενε με την οικογένειά του στο Μενίδι, ωστόσο όταν χώρισε πριν από τέσσερα χρόνια, η πρώην σύζυγός του πήρε τα παιδιά και πήγε να μείνει στη Σπάρτη. Ο 40χρονος την ακολούθησε εκεί, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, ήθελε να βρίσκεται κοντά στον γιο του, έντεκα ετών σήμερα, και στην εννιάχρονη κόρη του. Οι βιασμοί, σύμφωνα με τη μαρτυρία του παιδιού, είχαν ήδη ξεκινήσει από την οικογενειακή κατοικία στο Μενίδι και συνεχίστηκαν στο σπίτι του στο Ξηροκάμπι, όπου διέμενε μόνος του.

Ο κατηγορούμενος διατηρούσε δύο προσωπικούς λογαριασμούς στο Facebook, όπου μάλιστα στον έναν από αυτούς έχει φωτογραφία προφίλ τον ίδιο αγκαλιά με τα παιδιά του. Ωστόσο, σε ένα βίντεο που είχε αναρτήσει ακουγόταν η φράση «αν ήμουν ο διάβολος, τα πρώτα θύματά μου θα ήταν τα παιδιά». Και στα δύο προφίλ του παρουσιάζεται ως υπάλληλος σε έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, επίσης ως χειριστής μηχανημάτων και πτυχιούχος του ΕΚΠΑ. Από τις αναρτήσεις του φαίνεται οπαδός του Γιώργου Παπαδόπουλου και του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού δήλωνε αντιεμβολιαστής και ακόλουθος θεωριών συνωμοσίας. Οι περισσότερες αναρτήσεις του αφορούσαν, εξάλλου, τέτοιου είδους θεωρίες, ενώ αρκετές είχαν περιεχόμενο τη θρησκεία, την πατρίδα και... την οικογένεια.


"Το παιδάκι, ρε;"

Ο κατηγορούμενος, που αναμένεται να απολογηθεί σήμερα, όταν οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης κάτοικοι από περιοχές της Λακωνίας τον γιούχαραν κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης φωνάζοντάς του: «Το παιδάκι, ρε;».

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην εισαγγελέα φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και ύστερα από μια διαδικασία που διήρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα στις 10 το πρωί. Μέχρι τότε ο 40χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση, ενώ ο δικηγόρος που θα τον εκπροσωπήσει διορίστηκε αρμοδίως. Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων, γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών και πορνογραφία ανηλίκων.


Το χρονικό

Ο εφιάλτης που επί πέντε χρόνια βίωνε το μικρό κορίτσι ήρθε στο φως τυχαία. Ο μεγαλύτερος αδελφός της βρήκε στο σπίτι του ένα προφυλακτικό και τον ρώτησε τι είναι. Η απάντηση του 40χρονου ότι δεν είναι δικό του, αλλά ανήκει σε φίλη του δεν έπεισε τον μικρό, που μετέφερε τα πάντα στη μητέρα του. Ακούγοντας τον διάλογο η εννιάχρονη ξέσπασε σε λυγμούς κι εξιστόρησε τα όσα ζούσε, ενώ σε ερώτηση της μητέρας της γιατί δεν της είχε πει τίποτα, το κοριτσάκι είπε ότι ο πατέρας της τής έλεγε ότι αν μαρτυρήσει κάτι, ο ίδιος θα μπει φυλακή. Η 37χρονη μητέρα κατήγγειλε αμέσως τον πρώην σύζυγό της στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, άνδρες του οποίου συνέλαβαν τον 40χρονο τα ξημερώματα της Παρασκευής.