Σε εξέλιξη βρίσκονται ενέργειες στήριξης των πυρόπληκτων της βορειοανατολικής Αττικής, με Δήμους να διαθέτουν χώρους φιλοξενίας, το ΟΑΚΑ να διαθέτει χώρους, ειδική πλατφόρμα να δέχεται αιτήματα, αλλά και συγκεντρώσεις ειδών πρώτης ανάγκης.

Ειδική πλατφόρμα λειτουργεί για τη διαμονή των πυρόπληκτων. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στο 213 2047893.

Ανοιχτό το ΟΑΚΑ για τους κατοίκους των περιοχών που εκκενώθηκαν, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Ζηρίνειο, για τους πληγέντες, ανοιχτές και οι λέσχες του Δήμου Αθηναίων για τους ηλικιωμένους.

Στο υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί συντονιστικό κέντρο για τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι πολίτες, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213 1361085 και 213 1361033.

Στον Δήμο Μαραθώνα και στον Δήμο Διονύσου λειτουργούν χώροι υποδοχής. Ανοιχτό και το κλειστό του Γαλατσίου.

Το γήπεδο ποδοσφαίρου, όπως και το κλειστό της Άνοιξης, θα παραμείνουν ανοιχτά για να δεχθούν ζώα που κινδυνεύουν.

Ο Δήμος Μαραθώνα

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος επισημαίνει ότι: «Τα εναέρια μέσα, που επιχειρούν απ’ το πρωί, έχουν ρίξει το βάρος τους στην Ανατολή της Νέας Μάκρης, όπου κατευθύνεται η φωτιά και όλα τα οχήματα που δεν επιχειρούσαν έχουν μεταφερθεί στο σημείο. Παρακαλούνται οι πολίτες να συμμορφωθούν με το μήνυμα του 112 που στάλθηκε πριν από λίγο και να εκκενώσουν άμεσα προς Νέα Μάκρη.

Υπενθυμίζουμε ότι το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης παραμένει αδιάκοπα ανοιχτό για το κοινό, ως κεντρικό σημείο συγκέντρωσης, ενώ ανοιχτό για το κοινό είναι και το ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης.

Τα κατοικίδια μεταφέρονται στο κτήμα Βούλας Ζουμπουρλή, στην Παραλία Μαραθώνα».

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, υποδέχεται τον κόσμο που απομακρύνεται από τις οικίες του, στους χώρους του ΚΑΠΗ Πικερμίου επί της οδού Αγίου Χριστοφόρου 8, στο κτίριο της Κοινότητας Πικερμίου στην Πλατεία Αγιου Χριστοφόρου και στο ΚΑΠΗ Ραφήνας, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 21.

Στο λιμάνι του Λαυρίου αντί της Ραφήνας θα καταπλεύσουν, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τα πλοία superrunner jet, andros queen και Θεολόγος Π, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί σε πολλούς δρόμους της Αττικής για τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3dnki5xzncx)

Ο Δήμος Βριλησσίων ανακοίνωσε ότι: «ανοίγει και το Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων στη συμβολή των οδών Ολυμπιονικών και Σπύρου Λούη για την υποδοχή, φιλοξενία και διανυκτέρευση όσων συμπολιτών μας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που πλήττει την Αττική.

Το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου θα παραμείνει ανοιχτό για όσο χρειαστεί αυτές τις δύσκολες ώρες, ενώ ανοιχτές είναι και δύο κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Βριλησσίων στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (στη συμβολή Π. Μπακογιάννη και Πλαταιών) αλλά και στην αίθουσα των ΚΑΠΗ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων επί της οδού Κισσάβου 11. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Βριλησσίων βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

Σε περίπτωση που χρειαστεί οι συμπολίτες μας μπορούν να επικοινωνούν με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων στο τηλ 6942475475».

Μιλώντας στο EΡΤΝews o δήμαρχος Βριλησσίων Ιωάννης Πισιμίσης τόνισε ότι θα υπάρχει και νοσηλευτική υποστήριξη σε όσους παραμείνουν στους συγκεκριμένους χώρους.

Ανοιχτό το Γυμναστήριο στην Αγία Παρασκευή – Απαγόρευση πρόσβασης στον Υμηττό

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανοίγει από σήμερα και όσο χρειαστεί, το κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου (Δωριέων 20 & Κανάρη, είσοδος από Αμοργού, Αγία Παρασκευή), για τη φιλοξενία πυρόπληκτων. Σε 24ωρη επιφυλακή παραμένει η Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Εν τω μεταξύ σε 24ωρη επιφυλακή παραμένει όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου καθώς και σήμερα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατάσταση συναγερμού –κατηγορία κινδύνου 5) σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται πως και σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου απαγορεύεται η πρόσβαση στον Υμηττό, για προληπτικούς λόγους.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Σε άμεση κινητοποίηση τέθηκε, από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ο μηχανισμός του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την προστασία των φιλοξενούμενων και των εργαζομένων στις δομές που εποπτεύονται από το Υπουργείο και βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν ή απειλούνται από τις φωτιές.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: «Τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά και τις σχετικές οδηγίες από την Πολιτική Προστασία, άμεσα κινητοποιηθήκαμε με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν ταχύτατα και με ασφάλεια 32 μικρά παιδιά και 10 εργαζόμενοι από τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πεντέλης, που αποτελεί υπηρεσία του Κέντρου Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα».

Τα παιδάκια ηλικίας έως 5 ετών μαζί με τους φροντιστές τους, φιλοξενούνται πλέον στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού “Η Μητέρα” στο Ίλιον.

Παράλληλα υπήρξε ετοιμότητα και σχεδιασμός σε περίπτωση ανάγκης και για την εκκένωση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων στα Μελίσσια όπου φιλοξενούνται 57 περιθαλπόμενοι και τους παρέχουν φροντίδα 20 εργαζόμενοι.

Ειδικός σχεδιασμός έχει εκπονηθεί για τις κατασκηνώσεις της Νέας Μάκρης/ Αγίου Ανδρέα και Κερατέας.

Στη Νέα Μάκρη σε συνεργασία με το Δήμο, προετοιμάζονται οι οικίσκοι για τη φιλοξενία είτε πυροσβεστών είτε κατοίκων της περιοχής εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη.

Μεταθέτουμε εξάλλου για λίγες μέρες την έναρξη της επόμενης κατασκηνωτικής περιόδου για 300 Άτομα με Αναπηρία, ούτως ώστε να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση στην περιοχή.

Η παιδική κατασκήνωση της Κερατέας βρίσκεται σε λειτουργία και φιλοξενεί αυτή την ώρα 240 παιδιά. Έχουμε διασφαλίσει τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν εκεί συμπολίτες μας οι οποίοι ίσως χρειαστεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους».

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι: «αξιολογώντας τα τελευταία δεδομένα και την εξέλιξη της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα με κατεύθυνση προς τον Μαραθώνα και θέλοντας να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών τους αναβάλει μέχρι νεωτέρας την άφιξή τους στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου στον Άγιο Ανδρέα Αττικής που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 12.08.2024.

Για περισσότερες πληροφορίες και σχετική ενημέρωση, παρακαλούνται οι γονείς να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα επικοινωνίας: 22940 90446, 22940 90450, 22940 96694».

Επίσης χθες Κυριακή ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι: «ανοίγει στις 8 μ.μ. τη Λέσχη Φιλίας στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 372), η οποία θα παραμείνει ανοιχτή όλο το βράδυ, για να φιλοξενήσει όσους εκκενώσουν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιάς και επιθυμούν να καταφύγουν εκεί.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2012334.

Επιπλέον, δυο υδροφόρες από τις Διευθύνσεις Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα Αττικής».

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συγκεντρώνει τρόφιμα και υγειονομικό υλικό

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων και υγειονομικού υλικού προς ενίσχυση των πυρόπληκτων της Βορειοανατολικής Αττικής. Τα υλικά που συγκεντρώνονται από τον ΕΕΣ είναι:

-Αλεύρι
-Ζυμαρικά
-Όσπρια
-Γάλα Εβαπορέ - Σκόνη Γάλακτος (για παιδιά)
-Κονσέρβες (παντός τύπου)
-Δημητριακά
-Παξιμάδια
-Γάζες Βαζελινούχες Αποστειρωμένες
-Λιπαντικές Σταγόνες / Κολλύρια Ματιών
-Φυσιολογικός Ορός Ματιών

Σημείο Συγκέντρωσης Τροφίμων: Κεντρικά Γραφεία ΕΕΣ Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι, Κεντρικές Αποθήκες του ΕΕΣ Άστρους 111-113, Κολωνός, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-17:00, Τηλ: 210 3609825.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Ηλιούπολης

O Δήμος Ηλιούπολης ανακοίνωσε πως «συγκεντρώνει από σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στις πληγείσες περιοχές και για όσους βρίσκονται στη μάχη της κατάσβεσης:

  • Εμφιαλωμένο Νερό
  • Φυσιολογικό Ορό
  • Φυσικά Δάκρυα – Pulvo
  • Κεραλοιφή για εγκαύματα
  • Τρόφιμα Μακράς Διαρκείας
  • Μωρομάντηλα

Για τους τετράποδους φίλους μας συγκεντρώνει:

  • Συσκευασμένη τροφή
  • Τροφή για κουτάβια
  • Cool mats
  • Πάνες
  • Σεντόνια
  • Λουριά οδηγούς

Οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να προσκομίσουν τα είδη πρώτης ανάγκης στην είσοδο του Δημαρχείου Ηλιούπολης τις καθημερινές από τις 07:00π.μ έως και τις 22:00μ.μ., το Σαββατοκύριακο και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου από τις 07:00π.μ έως τις 14:00μ.μ.

Είναι χρέος μας να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει στις πληγείσες περιοχές και να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που βιώνουν τις δύσκολες αυτές συνθήκες».

Λόγω των εξελίξεων και των καιρικών συνθηκών ο Δήμος Βύρωνα ανακοίνωσε ότι: «Απαγορεύεται η αφή κανδηλιών στο Κοιμητήριο Βύρωνα, λόγω καιρικών συνθηκών την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024».

To χαμόγελο του Παιδιού

Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο άμεσης ανταπόκρισής του στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων αναγκών, και ως αναγνωρισμένος φορέας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (16/2007), επίσημος συνεργάτης της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO) και αναγνωρισμένος φορέας κοινωνικής φροντίδας από το Υπουργείο Υγείας, ενημερώνει πως και σε αυτή την έκτακτη ανάγκη λόγω των πυρκαγιών σε περιοχές τις Αττικής βρίσκεται στην άμεση διαθεσιμότητα των συμπολιτών του και των Αρχών. Ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί:

  • Επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον Δήμο Μαραθώνα, τον Δήμο Πεντέλης και τον Δήμο Ραφήνας για τη δήλωση διαθεσιμότητας σε ό, τι χρειαστεί.
  • Επικοινωνία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μαραθώνα σε συνεννόηση πάντα με την Πολιτική Προστασία.
  • Έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα το Κέντρο Στήριξης Παιδιών και Οικογενειών του Οργανισμού στη Νέα Μάκρη για τη διάθεση σε κατοίκους των πληγέντων περιοχών κρύων νερών και ειδών πρώτης ανάγκης.
  • Διαθεσιμότητα ειδών πρώτης ανάγκης όπως φυσικά δάκρυα, φυσιολογικοί οροί, μάσκες ενισχυμένες (FFP2), κρέμες για εγκαύματα, κρέμες με κορτιζόνης, spray επουλωτικά/ αντιμολυσματικά, αιμοστατικά spray, αποστειρωμένα επιθέματα, γάζες για εγκαύματα, γάντια μίας χρήσης.
  • Διαθεσιμότητα φορητού ψυγείου και οδηγού για τη μεταφορά φαρμακευτικών σκευασμάτων, νερών κ.ά. σε σημεία ανάγκης.
  • Επικοινωνία με το ΕΚΑΒ για δήλωση άμεσης διαθεσιμότητας Κινητής Ιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρο) για διακομιδές ατόμων που χρήζουν άμεση μεταφορά και παροχή ιατρικής βοήθειας.
  • Διαθεσιμότητα Κινητών Πολυϊατρείων του Οργανισμού για ιατρική φροντίδα, ιατρονοσηλευτικές πράξεις, ιατρικές συμβουλές και κατευθύνσεις, δημιουργική απασχόληση παιδιών κ.ά.
  • Μεταφορά της Κινητής Επιχειρησιακής Μονάδας Επικοινωνιών και Εκτάκτων Αναγκών (Mobile Command Center-ΜCC) με πλήρη αυτονομία και υποστήριξη κάθε είδους επικοινωνιών, αποστολή εικόνας από το πεδίο κ.λπ. στην περιοχή της Νέας Μάκρης.
  • Επικοινωνία με το Σώμα Εθελοντών του Δικτύου SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, ώστε ενώνοντας δυνάμεις να υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως σε κάθε ανάλογη έκτακτη ανάγκη, θέτει το σύνολο των υπηρεσιών του, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, τις επιχειρησιακές μονάδες, τα μέσα και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του, στη διάθεση κατοίκων και των αρμόδιων Αρχών:

  • Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων που λειτουργεί ο Οργανισμός.
  • Οχήματα άμεσης κοινωνικής επέμβασης, για τη μεταφορά συμπολιτών μας, που χρήζουν άμεσης υποστήριξης ή άμεσης μετάβασης για έκτακτους ή προγραμματισμένος ιατρικούς λόγους (π.χ. νεφροπαθείς, εμβολιασμούς κ.λπ.)
  • Οχήματα 4x4 ικανά να κινηθούν σε οποιεσδήποτε συνθήκες για να καλύψουν έκτακτες μεταφορές συμπολιτών μας ή και απαραίτητων ειδών.
  • Την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111, διασυνδεδεμένες με το Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης της Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 112.
  • Οχήματα Έκτακτης Ανάγκης, για κατ' οίκων επισκέψεις σε πληγείσες οικογένειες που ενδεχόμενα δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να μετακινηθούν.
  • Υλικοτεχνικό εξοπλισμό για άμεσες εργασίες.
  • Υπηρεσίες κοινωνικής, ιατρικής, υλικής και ψυχολογικής υποστήριξης.
  • Την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» στελεχωμένη από εκπαιδευμένους εθελοντές και πιστοποιημένη Κυνοφιλική Ομάδα.

Πανελλαδική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών στην Αττική από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο της άμεσης ανταπόκρισης λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει παρουσιαστεί με εκδήλωση πυρκαγιών σε περιοχές τις Αττικής, πραγματοποιεί πανελλαδική συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών, που είναι κρίσιμης σημασίας, για την υποστήριξη όσο το δυνατό περισσότερων συμπολιτών μας σε ανάγκη ή/και κίνδυνο σε αυτές τις δύσκολές ώρες.

Αναλυτικότερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνει στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, αλλά και σε όλους του χώρους που λειτουργεί:

  • Νερά
  • Φυσικά δάκρυα
  • Φυσιολογικοί οροί
  • Μάσκες ενισχυμένες (FFP2)
  • Κρέμες για εγκαύματα
  • Κρέμες με κορτιζόνης
  • Spray επουλωτικά/ αντιμολυσματικά
  • Αιμοστατικά spray
  • Αποστειρωμένα επιθέματα
  • Γάζες για εγκαύματα
  • Γάντια μίας χρήσης
  • Σακούλες απορριμμάτων
  • Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντιλα, κρέμες συγκάματος, βρεφικό σαμπουάν και αφρόλουτρο)
  • Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά, χλωρίνη κλπ)
  • Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
  • Χαρτί κουζίνας

Μπορείτε να βρείτε την πιο κοντινή σε εσάς τοποθεσία των χώρων λειτουργίας του Οργανισμού εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/pou-eimaste/

Για οποιαδήποτε ανάγκη επικοινωνήστε με την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 διαθέσιμη -δωρεάν, από κινητό ή σταθερό, καθημερινά, πανελλαδικά, όλο το 24ωρο. Για κλήση από καρτοτηλέφωνο ΔΕΝ απαιτείται τηλεκάρτα, ενώ παράλληλα η κλήση από καρτοκινητά δεν απαιτεί διαθέσιμες μονάδες.


O δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για πυρόπληκτους - πυροσβέστες

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στέκεται αρωγός για άλλη μία φορά στους πληγέντες πυρόπληκτους αλλά και στους πυροσβέστες και στους εθελοντές που μάχονται με τις φλόγες στην Αττική και συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου και μέχρι την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024 συγκεντρώνει τα εξής είδη:

-Εμφιαλωμένο νερό
--Φυσιολογικό ορό
-Φυσικά δάκρυα
-Pulvo
-Κεραλοιφή για εγκαύματα
-Τρόφιμα μακράς διαρκείας
-Μωρομάντηλα
-Για τους τετράποδους φίλους μας, συγκεντρώνει επίσης:

Συσκευασμένη τροφή
Τροφή για κουτάβια
Cool mats
Πάνες-Σεντόνια
Λουριά οδηγούς

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στην είσοδο του Δημαρχείου στο Μοσχάτο (Κοραή 36 και Αγίου Γερασίμου), από τις 07.30 π.μ. έως και τις 20.00 (εκτός της ημέρας του Δεκαπενταύγουστου και το Σαββατοκύριακο) και στην είσοδο του π. Δημαρχείου Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου), από τις 07.30 έως και τις 15.00 (εκτός της ημέρας του Δεκαπενταύγουστου και το Σαββατοκύριακο).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Δυστυχώς καλούμαστε για άλλο ένα καλοκαίρι να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφικές συνέπειες πυρκαγιάς που καίει την Αττική μας. Ο Δήμος μας ζητάει τη συμβολή των πολιτών προκειμένου να συνδράμουμε τις πληγείσες περιοχές αλλά και το έργο των πυροσβεστών μας, προσφέροντας είδη απαραίτητα αυτή τη στιγμή. Με ανθρωπιά και έμπρακτη αλληλεγγύη, ας αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μία αλυσίδα στήριξης, προσφοράς και αγάπης».

Έκτακτα μέτρα στήριξης και προστασίας του Δήμου Κηφισιάς λόγω πυρκαγιών

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς συνδράμοντας στις προσπάθειες αναχαίτισης των πύρινων μετώπων που πλήττουν το Πεντελικό Όρος.

Αναλυτικά τα μέτρα του Δήμου Κηφισιάς που έχουν ληφθεί μέχρι αυτή την ώρα:

·  Ανοικτά για όσο χρειαστεί θα είναι το Εντευκτήριο της Εκάλης (Πλατεία Κέννεντι & Λεωφόρος Θησέως) και το Ζηρίνειο κλειστό γήπεδο μπάσκετ (είσοδος από Άνδρου και Αλέξανδρου Παναγούλη) για την υποδοχή και φιλοξενία όλων όσοι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.

 

·  Συνολικά 30 δωμάτια ξενοδοχείων διατίθενται για τη διαμονή οικογενειών που έχουν ανάγκη (τηλ. επικοινωνίας 2132007252)

 

·  1 Λεωφορείο της ΟΣΥ θα βρίσκεται σταθμευμένο στην Αγία Μαρίνα Εκάλης για ενδεχόμενη μαζική εκκένωση

 

·  Σε συντονισμό με τη ΣΤΑΣΥ θα είναι ανοικτός όλο το 24ωρο ο σταθμός «Κηφισιά» της γραμμής 1 του μετρό για ενδεχόμενη μαζική εκκένωση

 

·  20 οχήματα του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας με εθελοντές θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες σε όλη την επικράτεια του Δήμου Κηφισιάς τις βραδινές ώρες

 

·  Ο Δήμος τίθεται σε κατάσταση έκτακτης κινητοποίησης με επιστράτευση εργαζομένων και ανάκληση αδειών

 

·  Υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τις καταγεγραμμένες ευπαθείς ομάδες του Δήμου από την Κοινωνική Υπηρεσία για την παροχή οδηγιών

 

·  Εντός των ορίων του Δήμου βρίσκονται: 1 Τεθωρακισμένο όχημα πυρόσβεσης Leopard Jumbo Track Multi σταθμευμένο στον ΟΤΕ Εκάλης, 2 Πυροσβεστικά οχήματα της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Δασοπυροσβεστών (ΟΕΔΔ), 1 πυροσβεστικό όχημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Εκάλης, 3 Πυροσβεστικά οχήματα «τύπου Α» 2 βυτιοφόρα οχήματα χωρητικότητας 10 τόνων, ενώ σε χρήση βρίσκεται και το drone του Δήμου για επιτήρηση και εντοπισμό πυρκαγιών

·  Παράλληλα, στα πύρινα μέτωπα επιχειρούν μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής: 1 Πυροσβεστικό όχημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Εκάλης, 2 Πυροσβεστικά οχήματα της ΟΕΔΔ και 1 βυτίο του Δήμου Κηφισιάς.

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την ΕΠΟ

Όπως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία, ο Μάκης Γκαγκάτσης με άμεσες ενέργειες ήρθε σε επικοινωνία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η ΕΠΟ συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες κατοίκους στην Αττική.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με άμεσες ενέργειες του πρόεδρου της Μάκη Γκαγκάτση, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των περιοχών της Αττικής που πλήττονται από τις μαινόμενες πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ προβαίνει στην αγορά εμφιαλωμένων νερών, φαρμακευτικού υλικού και τροφίμων μακράς διαρκείας, κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την υπόδειξη συγκεκριμένων ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πυρόπληκτους. Η αποστολή του υλικού θα γίνει σε άμεσο χρόνο και σε συνεννόηση και συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές.

Ταυτόχρονα, από την Ομοσπονδία υπήρξε επικοινωνία με τους προέδρους των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων των πληγεισών περιοχών, εκπέμποντας μήνυμα αλληλεγγύης και έμπρακτης στήριξής τους.

Ενώπιον μιας ανεξέλεγκτης καταστροφής, με επιλογές ουσίας, η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι ο αθλητισμός πρεσβεύει υψηλές ανθρώπινες αξίες.

Θερμές ευχαριστίες στη συνεργαζόμενη εταιρεία medicine, που θα συμπράξει και θα συνδράμει στην εξασφάλιση και αποστολή των ειδών πρώτης ανάγκης».