Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει αδιάκοπα τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν τη βορειοανατολική περιοχή της Αττικής. Σήμερα, στις 17:00 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί νέα ευρεία σύσκεψη υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», το οποίο θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Πεντέλης.

Στη σύσκεψη συμμετάσχουν, εκτός από τον Περιφερειάρχη και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος, οι Δήμαρχοι και οι εξουσιοδοτημένοι Αντιδήμαρχοι των πληγεισών περιοχών.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν εκπρόσωποι από τους Δήμους Πεντέλης, Διονύσου, Μαραθώνος, Ωρωπού και Ραφήνας – Πικερμίου, με στόχο την κοινή συνεκτίμηση της παρούσας κατάστασης που επικρατεί στα ενεργά πύρινα μέτωπα και τον συντονισμό των απαραίτητων κινήσεων στις οποίες θα πρέπει να προβούν οι εμπλεκόμενοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα στις επόμενες ώρες. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν επίσης όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες από τους κατά τόπους πυροσβεστικούς σταθμούς.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται αδιάλειπτα στο πεδίο, προσφέροντας σημαντική στήριξη στις δυνάμεις πυρόσβεσης. Ο φορέας έχει κινητοποιήσει το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων του, ανταποκρινόμενος άμεσα σε όλα τα αιτήματα για βοήθεια.

Αυτή τη στιγμή η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης, με συνολικά 60 υδροφόρα οχήματα και 5 χωματουργικά μηχανήματα. Εξ αυτών, 38 υδροφόρες και δύο χωματουργικά μηχανήματα επιχειρούν στα πιο κρίσιμα πύρινα μέτωπα της Ανατολικής Αττικής, ενώ άλλες 17 υδροφόρες και τρία χωματουργικά μηχανήματα διατίθενται σε άλλα σημεία όπου υπάρχει άμεση ανάγκη υποστήριξης. Παράλληλα, 5 υδροφόρες παραμένουν στην Δυτική Αττική.

Η Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζει να βρίσκεται σε εγρήγορση, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια στις πυρόπληκτες περιοχές, προστατεύοντας τους κατοίκους και τις περιουσίες τους. Οι συνεχείς συσκέψεις και η αυξημένη παρουσία των δυνάμεων στον χώρο των επιχειρήσεων αποδεικνύουν την αφοσίωση και την αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης.

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την ασφάλειά τους. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η αλληλεγγύη και η συνεργασία όλων είναι απαραίτητες για την επιτυχή αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτουν οι συνεχιζόμενες πυρκαγιές.