Σώθηκε τελευταία στιγμή από την φωτιά που καίει για δεύτερη μέρα στην Αττική, το Αστεροσκοπείο Πεντέλης. Ειδικότερα, οι φλόγες πέρασαν στον λόφο Κουφού της Πεντέλης κατά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, όπου βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Βρίσκονται πυροσβέστες στο σημείο για τυχόν αναζοπυρώσεις

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση με αποτέλεσμα να σώσουν το Αστεροσκοπείο λίγο πριν οι φλόγες περάσουν στα κτίρια. Δυστυχώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού STAR, έχει καεί ο περιβάλλοντας χώρος του Αστεροσκοπείου, ενώ οι πυροσβέστες βρίσκονται ακόμη στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις, καθώς συνεχίζουν οι άνεμοι να πνέουν με ισχυρές εντάσεις στο σημείο.

Εκκενώθηκε το Αστεροσκοπείο - Κάηκαν τα γύρο σπίτια

Σημειώνεται ότι νωρίτερα εκκενώθηκε το κτίριο του Αστεροσκοπείου Πεντέλης, με το που άρχισαν οι φλόγες να πλησιάζουν τον λόφο Κουφού. Ολοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Δυστυχώς, τα σπίτια που βρίσκονταν περίπου στα 10 μέτρα από την περίμετρο του Αστεροσκοπείου παραδόθηκαν στις φλόγες με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3e1zlphr3vl)

Οι φλόγες απείλησαν τις εγκαταστάσεις, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το meteo.gr



H ανάρτηση του ερευνητή Θεόδωρου Γιάνναρου

Σε ανάρτησή του στα social media ο Θεόδωρος Γιάνναρος, πυρομετεωρολόγος και ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναφέρει: «Οι εικόνες δεν νομίζω ότι χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμό. Μιλούν από μόνες τους».




Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3dzvge3n2gh)


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3dzz1e5aawp)