Μια γυναίκα φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχασε τη ζωή της από τη μεγάλη φωτιά στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε από πυροσβέστες απανθρακωμένη σορός, πιθανόν γυναίκας, εντός κτίσματος επαγγελματικής χρήσης στο Πάτημα Βριλησσίων.

Η σορός εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Στρατονίκης και Αναπαύσεως. Κατά πληροφορίες η άτυχη γυναίκα δεν κατάφερε να βγει από το κτήριο της επιχείρησης το οποίο κάηκε κατά το πέρασμα της πυρκαγιάς με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είναι άνω των 60 ετών, αλλοδαπή και εργαζόταν σε βιοτεχνία κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής, στην οδό Αναπαύσεως. Την ώρα της πυρκαγιάς όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης βγήκαν από το κτήριο και κατά την καταμέτρηση έγινε αντιληπτή η απουσία της, ωστόσο δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της.

Υπενθυμίζεται, πως στην τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, κ. Βαθρακογιάννης διέψευδε πληροφορίες που έκαναν λόγο για αγνοούμενο άτομο.

«Επειδή την τελευταία ώρα, γίνεται αναφορά για αγνοούμενο άτομο στην περιοχή της πυρκαγιάς, σας γνωρίζουμε ότι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει δεχθεί κλήση ή κλήσεις για ανάλογο περιστατικό», είχε πει χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3e9a9vvou61)

Φωτιά στην Αττική: Ανθρώπινη "αλυσίδα" αλληλεγγύης - Εθελοντές κρατούσαν ψηλά τη μάνικα για να διευκολύνουν την κατάσβεση

Ανθρώπινη "αλυσίδα" αλληλεγύης έκαναν οι εθελοντές που συμβάλλουν στο έργο της κατάσβεσης στην Αττική, κρατώντας τη μάνικα ψηλά για να σταθεί στο ύψος που χρειάζεται για να σβήσει η φωτιά.

Η εικόνα αυτή έρχεται από την Πεντέλη, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές διαφορετικές εστίες και διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3e3owv4dwvl)

Παρόμοιες προσπάθειες καταβάλλουν και οι κάτοικοι του Γέρακα, προσπαθώντας να σώσουν ό τι μπορούν από τις περιουσίες τους και τον τόπο τους.




Δραματική έκκληση εθελοντή πυροσβέστη - "Δεν σβήνει η πυρκαγιά, έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις - Πρέπει να μπούν πεζοπόρα μέσα"

Συνεχίζεται η τιτάνια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών σε διάφορα πύρινα μέτωπα στη βορειοανατολική Αττική.

Μιλώντας στο Mega εθελοντής πυροσβέστης στον Βαρνάβα δήλωσε: «Έχουμε ανακόψει τα δύο επικίνδυνα μέτωπα, που θέλαμε να φυλάξουμε, για να μην φύγει η φωτιά στην παραλία. Υπάρχουν μόνο μικρές εστίες, αλλά η περιοχή είναι δύσβατη.»

«Δυστυχώς δεν σβήνει η φωτιά, πρέπει να μπούν πεζοπόρα μέσα, είναι απομακρυσμένα, μας παιδεύει πολύ. Έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις.», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πυροσβέστης για τη μάχη με τις φλόγες στον Βαρνάβα.

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3e19owuxst5)