Με όλες τους τις δυνάμεις ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης συνδράμει στην τιτάνια προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς στην Αττική.

Ήδη πυροσβεστικά μηχανήματα και προσωπικό βρίσκονται ταυτόχρονα στο μέτωπο της Πεντέλης, αλλά και σε αυτό του Χαλανδρίου, δίνοντας «μάχη» στα πύρινα μέτωπα που υπάρχουν. Σημειώνεται ότι είναι η 4η φορά που προσωπικό του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με μηχανήματα βρίσκονται μέσα στο πεδίο κατάσβεσης φωτιών (Κηφισιά, Διόνυσος, Ασπρόπυργος).

Την ίδια στιγμή το προσωπικό του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Νίκος Γιαννόπουλο βρίσκεται μέσα στα δάση του Δήμου κάνοντας περιπολίες από τις πρώτες πρωινές ώρες και θα συνεχιστεί για όλο το βράδυ με το προσωπικό που έχει προσληφθεί για πυρασφάλεια και τα ειδικά οχήματα που διαθέτει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Μάλιστα όχημα 4x4 από χθες Δευτέρα 12 Αυγούστου και μέχρι το τέλος του μήνα θα περιπολεί στα δάση της πόλης μας κάθε βράδυ από τις 22;00 έως τις 06:00. Παράλληλα λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων καιρικών φαινομένων, σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου υπό την εποπτεία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Νίκου Γιαννόπουλου θα υπάρχει στις 17:00 περιπολία στα δάση της πόλης με τη συμμετοχή περισσότερων από 10 εθελοντών.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτούς, καθώς από την Τρίτη 13 Αυγούστου και καθημερινά (07:00-15:00) θα συγκεντρώνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο (Ελευθερίου Βενιζέλου 15Α και Ρήγα Φεραίου, Πεύκη).

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε: Ευχαριστώ θερμά το προσωπικό του Δήμου που για 4η φορά φέτος συμμετέχει στην μάχη κατάσβεσης φωτιών εκτός Δήμου. Ευχαριστώ τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μανώλη Σπαθή και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Γιώργο Στιβαχτή που συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 6977- 358358 Νίκος Γιαννόπουλος, αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας.