Τραγικός είναι ο απολογισμός από τη μεγάλη φωτιά που καίει για δεύτερο 24ωρο στην Αττική. Ο αριθμός των καμένων σπιτιών, αυτοκινήτων, δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, κτηνοτροφικών μονάδων και πάσης φύσεως επιχειρήσεων παραμένει άγνωστος.

Εκτός, όμως, από τα τα δεκάδες ζώα που κάηκαν ζωντανά, μια γυναίκα δεν πρόλαβε να βρει ασφαλές καταφύγιο και κάηκε ζωντανή στο Πάτημα Χαλανδρίου. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η γυναίκα δεν κατάφερε να απομακρυνθεί εγκαίρως από το κτίριο της επιχείρησης που κάηκε, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3egrljy6hzl)


Πάτημα Χαλανδρίου: Πώς συνέβη η τραγωδία 

Πρόκειται για μια αλλοδαπή γυναίκα 65 ετών που εργαζόταν σε εταιρεία στεφανιών και ανθοστολισμών κοντά στο νεκροταφείο στο Πάτημα Χαλανδρίου. Η γυναίκα διέμενε πολλά χρόνια στην Ελλάδα και εργαζόταν στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο.

Την ώρα της πυρκαγιάς το βράδυ της Δευτέρας (12.8.2024) όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης βγήκαν από το κτίριο και κατά την καταμέτρηση έγινε αντιληπτή η απουσία της, ωστόσο δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της, ενώ είχε προκληθεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς η γυναίκα δεν απαντούσε στο κινητό της τηλέφωνο.

Η Πυροσβεστική άρχισε να ψάχνει και λίγη ώρα αργότερα η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή, καθώς είχε απανθρακωθεί μέσα στη βιοτεχνία όπου εργαζόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανολογείται ότι το θερμικό φορτίο οδήγησε στην κατάρρευση της μεταλλικής σκεπής, με αποτέλεσμα τον θάνατο της γυναίκας. Πληροφορίες θέλουν τη σορό της να εντοπίστηκε απανθρακωμένη στο μπάνιο της επιχείρησης, όπου εκτιμάται ότι προσπάθησε να βρει καταφύγιο όταν αντιλήφθηκε ότι η φωτιά στο κτίριο είχε επεκταθεί. Το κτίριο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως και Στρατονίκης, στα σύνορα Χαλανδρίου - Βριλησσίων, αλλά διοικητικά ανήκει στο Χαλάνδρι.

Η περιοχή στην οποία βρισκόταν η βιοτεχνία, όπου υπάρχουν πολλά θερμοκήπια στα οποία απασχολούνταν εργάτες, έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα έχουν γίνει στάχτη.

Κάτοικος στο Πάτημα Χαλανδρίου που μένει δίπλα στη βιοτεχνία που κάηκε ολοσχερώς είδε το σπίτι του να καίγεται επίσης ολοσχερώς.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ebcpnodl9d)


«Χάσαμε μια φίλη, τη Νάντια»

«Χάσαμε τη φίλη τη Νάντια, χάσαμε μια πολύ καλή φίλη και συνάδελφο», δήλωσε στην ΕΡΤ γείτονας της επιχείρησης.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είπε «πώς δεν έφυγε, δεν μπορώ να καταλάβω. Εργαζόταν σε εμένα 20-25 χρόνια. Έχω 13-14 υπαλλήλους, είχαν σχολάσει οι περισσότεροι γιατί δεν είχε δουλειά. Κι εγώ τα έχω χαμένα, δεν ξέρω τι να σας πω κι εγώ εκπλήσσομαι απ' ό,τι συνέβη».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ejm1cyszg9)
Δύο συνάδελφοί της που ήταν στο κτίριο την ώρα που ξέσπασε εκεί η φωτιά φέρονται να έχουν περιγράψει ότι «εμείς είδαμε τις φλόγες και αρχίσαμε να τρέχουμε, πηδήξαμε από έναν φράχτη. Της λέγαμε "ελάτε, ελάτε" και αυτή μας είπε "θέλω να πάρω ένα τηλέφωνο". Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο».


Δείτε φωτογραφίες, σε αυτό το κτίριο βρέθηκε η σορός της γυναίκας

6290244
6290240
6290243
6290250
6290251
6290252
6290253


ktirio01-mesa
ktirio02