Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που καίει από την Κυριακή τη Βορειοανατολική Αττική, όπως δήλωσε σε νέα ενημέρωση ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε, διασώθηκαν 48 περιοχές.

Όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας, δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο, ωστόσο η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει ακόμη αρκετές διάσπαρτες εστίες.

Επιχείρησαν συνολικά 702 πυροσβέστες με 109 οχήματα και 27 δασοκομάντος και από αέρος περιοδικά 35 εναέρια μέσα, 17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα.

Μεγάλη ήταν η συνδρομή των εθελοντών, της Αστυνομίας και του Στρατού, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, των δασαρχείων και των δήμων.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στη σημασία του 112, με τις εκκενώσεις 45 περιοχών, ενώ, όπως είπε, από την άμεση κινητοποίηση διασώθηκαν 48 περιοχές.

Όπως ανέφερς, παρά την ταχύτατη επιχειρησιακή απόκριση, οι ακραίες συνθήκες κατέστησαν το πρόβλημα ανυπέρβλητο.

«Μιλάμε για επικίνδυνο σκηνικό που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στους πολίτες που επλήγησαν από τις φωτιές υπογράμμισε ότι, παρ' όλο τον φόβο, τον θυμό και τη βαθιά λύπη, γνωρίζουν ότι και οι πυροσβέστες αλλά και ο Στρατός πάλεψαν υπεράνθρωπα για να μη συμβούν τα χειρότερα.




Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3elsihl1i75)