Παραμένουν και σήμερα οι ισχυροί άνεμοι στην Αττική, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου».

Ο μετεωρολόγος μιλώντας σήμερα στο Open, είπε ότι η σημερινή μέρα είναι εξίσου «εύφλεκτη» και απαιτείται μεγάλη προσοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της φωτιάς στη Βορειοανατολική Αττική, καθώς και για ξέσπασμα νέων εστιών.

O Κλέαρχος Μαρουσάκης κανε λόγο για 8 μποφόρ σε Αττική και Εύβοια, πράγμα που σημαίνει ότι η επαγρύπνηση των αρχών θα είναι συνεχής. Ερωτηθείς για τη δυσκολότερη μέρα, είπε ότι από Τετάρτη απόγευμα και ειδικά από την Πέμπτη, θα έχουμε ανέμους έως και 8 μποφόρ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σήμερα το πρωί (σ.σ. 6πμ) η μέση ένταση των ανέμων είναι 4-5 μποφόρ, αλλά οι ριπές των ανέμων σε αραιά χρονικά διαστήματα φτάνει τοπικά έως και τα 6 μποφόρ. Είναι αυτό που λέμε εδώ και πολλές μέρες ότι ο άνεμος ξεκινά με ήπιες εντάσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, μιας και δεν έχουν την επίδραση της ηλικιακής θερμοκρασίας, και δεν αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασιακές τιμές, παρά το γεγονός ότι έχουμε πει πως η φωτιά φτιάχνει τον δικό της καιρό.

Δεν θα είναι όμως ίδια η εικόνα καθώς περνούν οι ώρες, αφού περίπου στις 12, όταν και κορυφώνεται η ζέστη, θα δούμε και πάλι μια εικόνα σχεδόν ανάλογη με τη χθεσινή, λίγο όμως καλύτερη. Χθες φτάσαμε σε ριπές ακόμα και 8 μποφόρ τοπικά, τα οποία και ξεπεράσαμε για λίγο.

Σήμερα το μεσημέρι θα ανέβουν και πάλι οι ριπές των αναμένων θα προσεγγίσουμε τα 6-7 μποφόρ. Δεν έχουμε μεγάλη διαφορά από το προηγούμενο 24ωρο. Χαρακτηρίζω την ημέρα και σήμερα πολύ επικίνδυνη και δύσκολη. Μέσα στη νύχτα, θα δούμε και πάλι τον άνεμο να πέφτει.

Πρέπει να κρατήσουμε ότι αυτά τα σκαμπανεβάσματα των ανέμων αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και το τέλος της βδομάδας ή ακόμα και περισσότερο από τον Δεκαπενταύγουστο και μετά. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, παρακμένει πολύ ξηρή η ατμόσφαιρα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3eh4l4t34ft)