Ανακοίνωση με την οποία παραθέτει στοιχεία για τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στη φωτιά στην Αττική εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης νωρίτερα σε ανάρτησή του ζήτησε στοιχεία για τον αριθμό των εναέριων μέσων κατάσβεσης που επιχείρησαν στις πυρκαγιές της Βορειοανατολικής Αττικής αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος: «Επειδή κατά την επίσκεψή μου στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας είδα ο ίδιος στο σύστημα μόνο τρία αεροσκάφη να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του τομεάρχη μας, Συμεών Κεδίκογλου, προχώρησε στο παρακάτω επίσημο αίτημα. Γιατί ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια». 



Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος έρχεται ως απάντηση στα όσα αναφέρθηκαν από τον Στέφανο Κασσελάκη και είναι η εξής:

«Σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων τις ημέρες της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα Αττικής, επιχείρησαν:

  • Στις 11 Αυγούστου: 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα)
  • Στις 12 Αυγούστου: 36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα)
  • Στις 13 Αυγούστου, από το πρώτο φως έως τις 13:00: 20 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα)

Τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους». Που σημαίνει ότι δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή, καθώς  κάποια έκαναν ρίψεις και  κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο.


Χθες Δευτέρα, 12 Αυγούστου, το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς 20 εναέρια μέσα».

Μάλιστα, η Πυροσβεστική παραθέτει και πίνακα για τα εναέρια μέσα που πετούσαν χθες το απόγευμα:

pyrosbestiki-pinakas_jpg