Για τον πύρινο εφιάλτη που έζησαν και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του ΠΣ.

Ο Nίκος Λαυράνος σχολιάζοντας τις εικόνες αποκαμωμένων συναδέλφων του που αναζητούν λίγα λεπτά ξεκούρασης στο χώμα δήλωσε στο ΕΡΤΝews: «Από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, τον Απρίλιο, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος δουλεύουν στα “κόκκινα”, σε καθεστώς υπερεργασίας καθημερινά».

Με αφορμή τη φωτιά στην Αττική που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (11/8) και εξαπλώθηκε με απίστευτη ταχύτητα αποκάλυψε πως: «Έχουμε ξεπεράσει τις 3.650 αγροτοδασικές πυρκαγιές» και πρόσθεσε: «καθημερινά υπάρχουν 40 – 60 ενάρξεις δασικών πυρκαγιών» είπε.

Ο κ. Λαυράνος μιλώντας για τους συναδέλφους του πυροσβέστες είπε: «Ήταν πραγματικά τιτάνια η προσπάθεια που κατέβαλαν οι συνάδελφοί μου. Τους δίνω κι εγώ τα συγχαρητήρια. Είναι αξιέπαινοι πραγματικά», τονίζοντας πως οι προσπάθειές τους είναι «μνημειώδεις».

«Δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο, αλλά εκατοντάδες διάσπαρτες εστίες»

Μιλώντας για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα το πρωί σχολίασε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες διάσπαρτες εστίες, οι οποίες με μια απλή ριπή του ανέμου, η οποία δημιούργησε απίστευτα προβλήματα αυτό το διήμερο, μπορεί να δημιουργήσει μια νέα εστία».

Αναφερόμενος στη φωτιά που άφησε πίσω της καμμένα 100.000 στρέμματα ο κ. Λαυράνος είπε: «Είναι δυστυχώς η πρώτη μεγαπυρκαγιά στη χώρα. Υπήρχαν δυνατοί άνεμοι που ξεπερνούσαν τα 7 μποφόρ. Μιλάμε για ταχύτητες που ξεπερνάνε τα 85 και 90 χιλιόμετρα, δηλαδή νούμερο αδιανόητο για την εξάπλωση μιας πυρκαγιάς».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ek93qc9z75)