Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις συνθήκες της τραγωδίας με την 9χρονη σε πισίνα κατασκήνωσης της Χαλκιδικής.

Τα παιδιά βγήκαν από την πισίνα, η οποία διαθέτει ναυαγοσώστη, πήγαν για φαγητό και όταν επέστρεψαν στις σκηνές για μεσημεριανή κατάκλιση, έγινε καταμέτρηση. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει την καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια.

Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.

Τα τρία πρόσωπα "κλειδιά"

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 15.30 από το ΕΚΑΒ, που είχε ήδη σπεύσει στην κατασκήνωση με δύο ασθενοφόρα και συνοδεία γιατρού. Στην κατασκήνωση έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ αλλά και εισαγγελέας, όπου έχουν ξεκινήσει κύκλο καταθέσεων, εστιάζοντας σε τρία πρόσωπα-κλειδιά: την ομαδάρχισσα, τον ναυαγοσώστη της πισίνας αλλά και τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης.

Το παιδάκι αρχικά μεταφέρθηκε διασηληνωμένο στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί έγινε η διακομιδή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Την έρευνα για τον θάνατο του κοριτσιού έχει αναλάβει το Α.Τ. Κασσάνδρας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ey8e7qqouh)

"Το πρόσωπο και το σώμα της έφερε σημάδια τυμπανισμού", σοκάρουν οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο, νωρίς το μεσημέρι, εργαζόμενος της κατασκήνωσης, είδε το σώμα του 9χρονου παιδιού να επιπλέει στο νερό. Το πρόσωπο και το σώμα της έφερε σημάδια τυμπανισμού και αμέσως κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Παρά τις προσπάθειες, ήταν ξεκάθαρο πως το παιδί είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Από τις ίδιες μαρτυρίες των υπευθύνων της κατασκήνωσης αλλά και των ομαδαρχών, δεν έγινε αντιληπτό πότε το κορίτσι, βρέθηκε στην πισίνα. Εκ πρώτης όψεως, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και από τον ιατροδικαστή που θα διενεργήσει τη νεκροτομή, το παιδί φαίνεται πως βρισκόταν για αρκετή ώρα μέσα στο νερό.

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες κατασκηνώσεις της βορείου Ελλάδος, ανέφεραν αξιωματικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση.

Σε σοκ οι γονείς του παιδιού

Οι γονείς του παιδιού, ενημερώθηκαν για τον θάνατο του και βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις, πλην όμως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τη λήψη καταθέσεων και εν συνεχεία, αναμένεται τουλάχιστον ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης να προσαχθεί και να οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελίας.

Παρόμοια τραγωδία σε κατασκήνωση δεν έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια και οι αστυνομικοί ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση, καθώς κανείς προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλείσει εάν πρόκειται για ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο.