Την ώρα που οι κάτοικοι των καμένων περιοχών στη Βορειοανατολική Αττική προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους ανακριτικές πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος εξετάζουν το ενδεχόμενο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, στο Βαρνάβα, να ξεκίνησε σε δύο σημεία ταυτόχρονα. Εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο τότε δεν αποκλείεται να μιλάμε για εμπρησμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αυτό είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές για τη μεγάλη φωτιά της Αττικής που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα. Να ξεκίνησε από δύο διαφορετικά σημεία: Το ένα στην αρχή του χωριού και το άλλο πάνω από το γήπεδο της περιοχής. Με διαφορά μερικών λεπτών…

Με τις αρχές να μην έχουν καταλήξει ακόμα σε συμπέρασμα, ήρθε και μία καταγγελία για ψήσιμο κρέατος σε σπίτι της περιοχής, η οποία και αυτή εξετάζεται… Τη μία από τις εστίες της φωτιάς έχει καταγράψει το drone της Πάρνηθας, στις 15.02 μετά το μεσημέρι ενώ έπνεαν άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3eydotzeg29)
Άλλοι κάτοικοι είπαν στον Alpha, ότι λίγο πριν τη φωτιά είχαν γίνει εργασίες στο σύστημα ηλεκτροδότησης της περιοχής. Ο ΔΕΔΔΗΕ πάντως, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι δεν έχει ένδειξη πως η φωτιά ξεκίνησε από στοιχείο του δικτύου του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ex35z950dd)