Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στους ανήλικους για την φωτιά στην Γλυφάδα. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Μα είμαστε σοβαροί; Χρηματικό πρόστιμο χάδι επιβλήθηκε στους δύο ανήλικους που έβαλαν τη φωτιά στην Γλυφάδα!!! Μηδέν πρόστιμο κατά κανόνα σε όποιον βανδαλίζει η καταστρέφει δημόσια περιουσία, κάτι που το βιώνουνε συνεχώς σε σχολεία, πάρκα παιδικές χαρές! Ντρέπομαι ειλικρινά και κυρίως για τους ανθρώπους που υπηρετούν τα εθελοντικά σώματα σε όλη την χώρα ανιδιοτελώς και δίνουν την ψυχή τους για αυτήν, να βλέπουν ποινές χάδια στους απανταχού χαβαλέδες που την καταστρέφουν.

Δύο Ελλάδες έχουμε, της προσφοράς και του αγώνα της Δημιουργίας από την μία και της καταστροφής από την άλλη με την δεύτερη να κάνει πάρτι στην υγειά της πρώτης. Ντρέπομαι για την γυναίκα που απανθρακώθηκε και για όσους κλαίνε τα σπίτια τους, γιατί είναι απλά οι επόμενοι πριν τους προηγούμενους που κάηκαν και οι προηγούμενοι από όσους θα ακολουθήσουν την ίδια μοίρα στο μέλλον...

Ορισμένες φορές απλά αναρωτιέμαι γιατί παλεύουμε όσοι παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και την πατρίδα μας, ο Θεός μόνο το γνωρίζει. Πάντως νομίζω ο αφελής, αντί για ποινές χάδια ίσως η κοινωνική εργασία να μαζεύουν τα καμένα για ένα χρόνο, θα ήταν μια καλή αρχή για τους χαβαλέδες και όσους τους μιμούνται ως ποινή.  Συμφωνείτε; Καλή Παναγιά σε όλους φίλοι μου!

Υ.Γ. Να τελειώνει δε η καραμέλα των αθώων ανηλίκων, αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι άλλοι δουλεύουν το καλοκαίρι για να ζήσουν τις οικογένειες τους, ενώ όχι στο τόσο μακρινό παρελθόν, ανήλικοι οι παππούδες μας πολεμούσαν στο βουνό για την ελευθερία μας. Οφείλουμε άμεσα να επαναπροσδιορίσουμε το αξιακό μας σύστημα και την παιδεία στα σχολεία και τις οικογένειές μας».