Εικόνες από το drone του ERTNews αποκαλύπτουν την απόλυτη καταστροφή που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα στην Πεντέλη. Το drone κατέγραψε την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής, στις 3 μ.μ., από τον Βαρνάβα και εξαπλώθηκε με ταχύτητα, αφήνοντας πίσω της καμένη γη.

Αφού πέρασε από το Γραμματικό, η φωτιά κατευθύνθηκε προς τον Διόνυσο, διέσχισε το όρος Πεντέλη και κατέβηκε στη Νέα Πεντέλη, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε οικισμούς όπως το Πάτημα Χαλανδρίου και το Πάτημα Βριλησσίων.

Οι εικόνες αποτυπώνουν με δραματικό τρόπο την έκταση της καταστροφής, αναδεικνύοντας την αδυσώπητη δύναμη της φωτιάς που κατέκαψε την περιοχή, αφήνοντας τους κατοίκους αντιμέτωπους με τις οδυνηρές συνέπειες.

Περίπου 85.000 στρέμματα γης έχουν καεί καθώς και δεκάδες σπίτια.

Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι τουλάχιστον 100 σπίτια έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές σε όλες αυτές τις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Σήμερα είναι η μέρα της αποτίμησης των ζημιών, η μέρα που θα αποκαλυφθεί το μέγεθος αυτής της τεράστιας καταστροφής που έχει πλήξει τη βορειοανατολική Αττική.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3fjm19p3335)