Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (14/8) σε χώρο αποθήκευσης ανακυκλώσιμων ειδών στην περιοχή Ομορφοχώρι του Δήμου Κιλελέρ Λάρισας.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα η πυρκαγιά ξέσπασε από αυτανάφλεξη υλικών και οι άνθρωποι της επιχείρησης δεν πρόλαβαν να περιορίσουν τη φωτιά.

Στην περιοχή επιχειρούν 32 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου, 10 οχήματα, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο και τρία αεροπλάνα, ενώ απομακρύνθηκαν αιγοπρόβατα από το σημείο, όπως κι άλλα ζώα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπαθεί να δημιουργήσει μια αντιπυρική ζώνη έτσι ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά, με τον άνεμο όμως να κάνει δυσκολότερο το έργο.  Στο σημείο έχουν κληθεί οχήματα χωματουργικά για να δημιουργήσουν ζώνες, όπως και υδροφόρες των δήμων.

Ανά διαστήματα σημειώνονται εκρήξεις από υλικά και εγκαταστάσεις που έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Επί τόπου βρίσκεται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Δείτε βίντεο drone από τη φωτιά στη Λάρισα:



Μαύρισε ο ουρανός 

Ο μαύρος καπνός από το σημείο έχει σκεπάσει αρκετά τμήματα της Λάρισας και είναι ορατός ακόμη και 23 χλμ. από το σημείο.

Μαύρισε ο ουρανός στη Λάρισα - Κινητοποίηση για μεγάλη φωτιά

Μηνύματα από το 112

Και δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα ήχησε στα κινητά των Λαρισαίων από το 112 στις 15:42, στο οποίο αναφέρεται: «Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε χώρο αποθήκευσης υλικών στην περιοχή του Ομορφοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».



Λόγω του καπνού που έχει σκεπάσει αρκετά τμήματα της Λάρισας και είναι ορατός ακόμη και 23 χλμ. από το σημείο, στάλθηκε μήνυμα 112 στους κατοίκους στις 14.24 το μεσημέρι, για να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών τους.

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε χώρο αποθήκευσης υλικών στην περιοχή Ομορφοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», έγραφε το μήνυμα.



Νέα φωτιά κοντά στον Πυργετό 

Νέα φωτιά ξέσπασε κοντά στον Πυργετό του δήμου Τεμπών λίγο πριν τις 17:00.

Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες, 5 οχήματα και τρία αεροσκάφη. Η φωτιά φέρεται να καίει ξερά χόρτα.