Με αφορμή τον πνιγμό ενός 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής μίλησε ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης λειτουργών παιδικών κατασκηνώσεων, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «όλος ο κλάδος είναι συγκλονισμένος με το περιστατικό και αναμένουμε με λύπη αλλά και με αγωνία να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί».

Ο Δημήτρης Σκούρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «γενικώς οι κατασκηνώσεις διέπονται από ένα πάρα πολύ αυστηρό θεσμικό πλαίσιο. Ενδεικτικά να σας πω ότι δηλώνουν το προσωπικό τους εκ των προτέρων με όλες τις ειδικότητες, μεταξύ των οποίων και των ναυαγοσωστών. Οπότε γενικώς περνάμε έλεγχο. Και η αδειοδότηση των κατασκηνώσεων γίνεται κάθε χρόνο. Είναι από τις λίγες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, επειδή έχουν να κάνουν με παιδιά και γι’ αυτό και εμάς μας ξαφνιάζει το περιστατικό και αναμένουμε και με λύπη αλλά και με αγωνία να δούμε τι μπορεί να έχει συμβεί ακριβώς τώρα».

Τέλος, σχετικά με το αν κόσμος ζήτησε να πάρει τα παιδιά του από τη δική του κατασκήνωση εξαιτίας αυτού του περιστατικού, ο κ. Σκούρας απάντησε: «Όχι, να πω την αλήθεια. Ούτε από τις περιοχές που έχω πιο άμεση σχέση. Δεν έχω, όμως, μιλήσει με όλες τις κατασκηνώσεις. Διότι, τώρα, όσο τρέχουν τα ζητήματα της καθημερινότητας για εμάς, επικεντρωνόμαστε ο καθένας στη δικιά του κατασκήνωση. Αλλά η εικόνα που έχω δώσει στις κοντινές κατασκηνώσεις από δικές μου είναι ότι δεν ζήτησαν κάτι τέτοιο».